Skip to main content

Sessies in coronavirus tijd.

Een video-bellen sessie.


Video bellen sessie

Deze kan doorgaan bij een goede gezondheid van mij, jou, je huisgenoten en/of de mensen met wie je de laatste 14 dagen vooraf aan de afspraak contact gehad hebt. Een goede gezondheid betekent geen enkele verkoudheids- of griepachtige klacht: niet kuchen, hoesten, geen keelpijn, geen (lichte) verkoudheid, geen (lichte) koorts.

Wil je me de dag voor je afspraak vóór 16.00 per mail of app laat weten of bovenstaande zo is, dan wel dat je twijfelt, dan wel dat jij en/of de mensen om je heen  helaas niet meer gezond genoeg zijn.

Ga je video bellen per laptop;

 • Ik stuur ik je 10 tot 5 minuten van te voren een link per mail. Deze mail komt van Therapieland en heeft als titel: ‘U bent uitgenodigd om te beeldbellen’. Vanaf dat moment kun je inloggen via de link in de mail.
 • Je klikt op de link, in je browser*1 opent zich een pop-up scherm en je bent direct in de de ruimte waar we de video bellen sessie hebben. Je moet toestemming geven om je camera en microfoon te gebruiken. Op <Appointment time from> zie en hoor je mij ook en starten we de sessie.

*1 deze applicatie werkt het beste op Google Chrome, Opera en de laatste versie van Edge. Fijn als je een van deze browsers gebruikt. In overige browsers kunnen er problemen met de camera of het geluid optreden. Mocht Therapieland opgestart zijn in een andere browser dan kun je de link zelf kopiëren en één van bovengenoemde browsers plakken. Je hoeft hiervoor niet ingelogd te zijn in Therapieland.

Voor beide geldt:

 • Fijn als jij op de starttijd van de sessie zelf al ingelogd bent zodat we de sessie ook echt op tijd kunnen opstarten.
 • Wil je vooraf aan de afspraak uitzoeken hoe je je telefoon of laptop zó neer kunt zetten dat ik je zie zitten op de stoel, liefst helemaal van hoofd tot en met voeten. (Zo starten we de sessie op) En zie liggen van hoofd tot minimaal knieën, liefst voeten. Je kunt hierbij de aanwijzingen die ik onderaan deze mail geef gebruiken.
 • Zorg dat je telefoon of laptop voldoende opgeladen is of aan de oplader/stroom zit.
 • Zorg voor een rustige ruimte waar geen mensen in- en uit lopen.
 • In de ruimte waar we de video bellen sessie hebben zie je een aantal icoontjes waarvan de meeste voor zichzelf spreken. Bij de 3 puntjes kun je nog wat extra dingen instellen. Zonodig vind je hier een gebruiksaanwijzing. Maar ik vind het niet erg om je tijdens de sessie wegwijs te maken indien nodig.
 • mocht je problemen ondervinden en er niet uit komen, ook net m.b.v. de handleiding. ik heb nog een veel meer uitgebreide handleiding die ik je kan toesturen.


Belangrijk tijdens een buitensessie w.b. hygiëne, schoenen en kleding.

 • Zorg voor schoenen waarop je makkelijk en fijn loopt. Het is op sommige plekken behoorlijk oneffen terrein en het kan modderig zijn. We lopen ook op redelijk steile hellingen.
 • Kleed je warm genoeg aan. Soms zitten of staan we een tijdje stil. Zelfs liggen is -als het droog is en een beetje zonnig – een optie.
 • Als je op iets wilt zitten of liggen neem het dan zelf mee. Normaal zorg ik daarvoor, maar dat is nu – ivm corona hygiëne – niet mogelijk.
 • Wil je de regels van Het RIVM over hygiëne en afstand in acht nemen. Ik doe dat ook.
 • Meer informatie over mijn werkdagen en – tijden, mogelijke sessie en inhoudelijke en andere informatie over de sessies lees je hier.

Bijgewerkt op 10-04-2020