Skip to main content

Groepslessen

Inleiding

De groepslessen gaan stoppen, de laatste les is op 8 mei 2018.

Deze groepslessen zijn bedoeld voor huidige en oud-cliënten haptotherapie en zwangerschapsbegeleiding.

Waarom geef ik deze groepslessen?

Met aandacht aanwezig kunnen zijn bij wat voelbaar is in jou en van daaruit  aanwezig kunnen zijn bij de ander en in de ruimte om je heen. Dat zijn belangrijke vaardigheden waarvan de haptotherapie en haptonomische zwangerschapsbegeleiding gebruik maken. Als je in je individuele sessies geleerd hebt meer in contact met je zelf te zijn, kun je het ‘geleerde’ prima oefenen en onderhouden in een groepsles.

In deze groepslessen hanteren we ervaringsoefeningen: aandacht- en bewegingsvormen die je helpen meer in contact te komen met je fysieke lichaam en je gevoel en vervolgens met de ander en de ruimte. De oefeningen helpen je bij het waarnemen van wat je voelt in jezelf. Hoe geef je wat je ervaart ruimte, kun je het dragen en je erdoor laten leiden? Hoe krijg je meer rust in je hoofd en je lijf?

In contact komen met je fysieke lichaam, je gevoel, de ander en de ruimte.

Je kunt deze groepslessen volgen als je ervaring met haptonomie hebt opgedaan in individuele sessies bij mij en na overleg met mij.
Voor jou als (ex-)haptotherapie cliënt is deze groep bedoeld als ondersteuning bij de individuele begeleidingen die ik geef, dan wel bij het je eigen weg gaan na een begeleidingsproces. De zwangere ervaart veel steun in het contact met haar eigen lijf bij het omgaan met de weeën. Na de geboorte bevordert het je herstel en voel je je weer sneller thuis in je lijf.

Dit is geen therapiegroep! Worden in deze groep gevoelens geraakt die lastig zijn voor je, dan kunnen we daar in een individuele sessie dieper op ingaan.

Opbouw van een groepsles van 60 min

  • start            5 – 15 min.     zittend: hoe is het op dit moment met je?
  • midden      15- 25 min.     een aandachtsoefening zittend, staand, lopend.
  • afsluiting   20 – 25 min.    in lig aandacht voor je lichaam en gevoel.
  • kop thee

Kun je (tijdelijk) niet lang zitten, staan of lopen dan mag je altijd eerder gaan liggen en pas ik de groepsles aan voor je.

Praktisch in het kort

  • Eén serie = vier lessen van 60 minuten
  • Frequentie: 1 x per 14 dagen
  • Op dinsdag om 12.45 of 19.00 uur
  • Minimaal 5 en maximaal 6 deelnemers
  • Huidige en oud-cliënten: heb je belangstelling, dan kijken we of deze groepsles bij jou past. Heb je per mail een uitnodiging gekregen dan kun je je inschrijven zonder verder overleg met mij.

Meer praktische informatie vind je hier (site).

Groepsles

Inleiding
Details

Benieuwd of deze groepsles bij je past?