Tineke Kolvenbach

Over mijzelf

Tineke Kolvenbach, haptotherapeut – haptonoom

Wat een respectvolle aanraking teweeg kan brengen bij een mens fascineerde me al toen ik fysiotherapeute was. De haptonomie maakt op bijzondere wijze gebruik van deze aanraking.

Maar ik zocht ook naar een benadering die de cliënt zijn eigen aandeel toont in het ontstaan, blijven bestaan en omgaan met een fysieke, psychosomatische of psychische klacht. Een benadering waarbij  de cliënt kan leren het eigen vermogen tot herstel en groei aan te spreken. Die benadering vond ik in de haptonomie.

De kracht van de aanraking en een benadering die zelfherstel stimuleert – de haptonomie en ik hadden elkaar gevonden. In de loop der jaren ging de haptonomische benaderingswijze een steeds grotere plaats innemen in mijn werk als haptonoom – haptotherapeute en in mijn leven.

Vanaf 1987 volgde ik verschillende scholingen aan het Wetenschappelijk Instituut voor Haptonomie te Grave, bij Frans R. Veldman. Daarnaast doorliep ik de opleiding tot haptotherapeute aan de Academie voor Haptonomie te Doorn. In 2004 rondde ik de opleiding Symbolische psychologie volgens Carl. G. Jung af bij Stichting Odrerir te Amsterdam.

Tineke Kolvenbach

Het is voor mij een uitdaging om met jou te zoeken naar de basis in jezelf.

In 1995 begon ik mijn eigen praktijk in Utrecht. Ik werk als GZ-haptotherapeute en geef haptotherapie en haptonomische begeleiding tijdens en na de zwangerschap.

Mijn werk geeft mij veel plezier. Het is voor mij een uitdaging om met jou te zoeken naar de basis in jezelf, de bron van waaruit jij – in vertrouwen en met innerlijke kracht – jouw weg door het leven kunt gaan.

Kennismaken?