Haptotherapie

Intake en vervolgafspraken

Alle stappen op een rij

De intake
We maken kennis met elkaar. Jij stelt de vragen die je hebt en licht toe waarvoor je komt. Ik probeer een beeld te vormen van je problematiek en je hulpvraag. Denken wij beiden dat haptotherapie zinvol kan zijn en ervaar jij voldoende vertrouwen in mij om de begeleiding te starten, dan maken we verdere afspraken.

De drie afspraken na de intake
De eerste drie vervolgafspraken – éénmaal per 7 tot 10 dagen – geven je een indruk over hoe een begeleiding in zijn werk gaat en wat haptotherapie voor jou kan betekenen. Aan het begin van de vierde ontmoeting nemen we tijd voor een evaluatie. Denk je dat verdere begeleiding je helpt om a) meer zicht te krijgen op je probleem, en b) een voor jou goede wijze van omgaan ermee te vinden?

Elke keer bespreken we wat de vorige keer je heeft gebracht.

Het aantal begeleidingen
Er zijn twee opties:

1. Een vooraf bepaald aantal begeleidingen
Bijvoorbeeld als je een bepaald budget hebt dat je aan de begeleidingen kunt besteden. We besteden aandacht aan wat het belangrijkste is voor je. Het voornaamste doel is dat je handvatten krijgt om je weg zelfstandig te vervolgen. We kunnen niet alle thema’s helemaal uitwerken.

2. Een open aantal begeleidingen
Zijn er geen redenen zijn om het aantal afspraken vooraf te beperken, dan laten we dit open. Gaandeweg zal blijken hoeveel begeleidingen nodig zijn voordat je zelfstandig je weg gaat vervolgen. We kunnen de thema’s die spelen wat uitgebreider uitwerken.

De frequentie bepalen we in overleg
Elke keer bespreken we wat de vorige keer je heeft gebracht. En wat de begeleiding in je losmaakt. Tijdens de hele begeleiding evalueren we geregeld.

De begeleiding afsluiten
Wat heeft de haptotherapie je gebracht, welke valkuilen zijn er (nog) en hoe neem je het geleerde mee naar de toekomst? We bekijken het hele verloop van de therapie en sluiten op passende wijze af. Deze sessie bereid je voor aan de hand van aandachtspunten die ik meegeef.

Belangstelling voor een intake?