Skip to main content

Haptotherapie

Hoe start je je therapie op en hoe gaat het verder.

Lees hier of er ruimte is voor nieuwe cliënten.

Aanmelden

Kom je voor therapie bij bijzondere omstandigheden rondom zwangerschap en geboorte lees dan hier verder.

Heb ik ruimte voor nieuwe cliënten dan is het in eerste instantie is belangrijk dat mijn werkwijze past bij jou als mens, dat je kunt op mijn werkdagen- en tijden en dat je de pagina waarop je nu bent doorleest zodat je weet hoe het opstarten van een therapietraject in mijn praktijk verloopt.

Heb je de informatie onder de links hierboven en op deze pagina gelezen en past dat bij je dan kunnen we overleggen over je hulpvraag. Twijfel je over een van deze aspecten dan is overleg om dat duidelijk te krijgen uiteraard ook mogelijk.

  • Je meldt je aan via de contactpagina en vermeld je telefoonnummer.
  • Ik neem telefonisch contact op met je voor een korte kennismaking.

Eventuele andere handige informatie.
Hier vind je mijn tarieven.
Hier lees je meer over de vergoeding van haptotherapie.
Hier lees je wie ik ben en hoe dat door spreekt in mijn werk.

Kennismaking.

We hebben een korte telefonische kennismaking van max. 10 min. We bespreken de kern van de reden van contactname en of deze past bij mij als therapeute. Kijken of mijn werkwijze bij jou past. Én kijken of je mogelijkheden ziet voor afspraken op mijn werkdagen. Zo ja, dan maken we afspraken voor intakesessies in de praktijk. Is de tijd in dit telefoongesprek te kort om duidelijk te krijgen of  intakesessies passend zijn dan kunnen we een 2e afspraak maken voor een beeldbel gesprek van 30 min, deze kost je € 25,00

De intake sessies.

We maken twee afspraken in de praktijk. Daarin onderzoeken we of je bij mij echt op het goede adres bent en haptotherapie bij je past. We kijken in ons telefonisch contact of het bij jou past deze intake sessies voor te bereiden door online een vragenlijst in te vullen.

  • We diepen de reden van je komst verder uit,
  • Kijken naar hoe je tot dan toe omgegaan bent met het probleem dat je ervaart en wat dat je gebracht heeft.
  • Kijken naar  wat maakt dát je voor therapie in mijn praktijk kiest en wat maakt dat je daar nú voor kiest
  • We maken een start met onderzoeken in hoeverre je in contact bent met je lichaam en de fysieke- en gevoelssignalen die er zijn. En in hoeverre je luistert naar deze signalen. Óf dat je vooral in je hoofd leeft. Óf dat er veel strijd is in jou als gevolg van een conflict tussen je hoofd en gevoel. Óf dat je gevoelens je overweldigen. Zie het als het therapeutisch duidelijk krijgen waar jij staat in je leven en het probleem wat je ervaart.

Jij krijgt in deze sessies wat meer zicht op hoe ik werk en wat de therapie die ik geef inhoud en of dat past bij jou als mens en bij jouw hulpvraag. Ik krijg in deze sessies meer verdiept zicht op jouw specifieke probleem en hulpvraag, in hoeverre dit past bij mij als therapeute en hoe ik werk. Beide krijgen we meer zicht meer zicht op in hoeverre jij in verbinding bent met je lichaam en alles om je heen. En hoe jij omgaat met de fysieke- en gevoelssignalen en hoe deze in relatie staan tot de problemen die je ervaart. En zo wordt duidelijk in hoeverre mijn therapie past bij jou en de problematiek die speelt.

Past dit voor een van ons niet dan start ik geen verder therapietraject met je op. Past dit voor ons beide wel, dan is het aan jou te beslissen of je je therapietraject wilt vervolgen.

De eerste vervolgsessies.   

Deze afspraken maak je met een tussentijd van 7 tot 14 dagen.
Vooraf aan de 1ste afspraak van deze serie en/of in de tijd tussen de sessies formuleer je je hulpvragen en verlangens. Ik maak een behandelplan. Eventueel vul je een of meer online vragenlijsten in. ( Als dat past bij je traject, bij jou en je dat nog niet gedaan hebt vooraf aan de intakesessies.)

We vervolgen de sessies volgens de hier beschreven werkwijze

Uiterlijk de 6e sessie evalueren we de therapie tot nu toe. Het doel is te kijken naar wat de therapie je tot nu toe gebracht heeft, of dat al voldoende is of dat je graag wat meer sessies wilt. Zowel jij als ik hebben hier een stem in. Besluit je door te gaan met  de therapie dan kijken we opnieuw naar je hulpvragen en het behandelplan en stellen we het aantal vervolg sessies vast.

Besluit je de therapie af te sluiten lees dan verder onder het kopje ‘afsluiten’.

Eventuele vervolg sessies.

We hebben in de evaluatie van de eerste serie sessies afgesproken hoeveel afspraken we nog gaan maken. Blijken er minder afspraken nodig te zijn dat is dat natuurlijk prima. De frequentie voor vervolg afspraken is 1 x per 14 tot 28 dagen, afhankelijk van je hulpvraag en waar je staat in je proces.

We vervolgen de eerder ingeslagen weg. Dat wat voor jou belangrijk is en waar we specifiek aan werken verwoord jij in je hulpvragen en staat in jouw behandelplan.

Afsluiten van de therapie. 

Besluiten we de sessies af te sluiten dan kijken we in de evaluatie sessie nog wat specifieker naar wat de haptotherapie je gebracht heeft en hoe je het geleerde mee neemt naar de toekomst. We bekijken het hele verloop van de therapie en sluiten op passende wijze af.

Rondom je afspraken. 

Binnen mijn praktijk maak ik gebruik van een online portal, waarin jij als cliënt(e) kunt inloggen, meer daarover lees je hier.

Een mail met praktische informatie over de (intake) sessies en zakelijke details over je afspraken volgt nadat we de intake sessie afspraken gemaakt hebben.

De dag voor iedere afspraak krijg je van mij een afspraakherinnering. Zolang het nodig is vraag ik je daarin ook je gezondheid te checken en zonodig een sessievorm te kiezen. De intake sessies zijn in principe binnen sessies. Inn het verdere traject spreken we in overleg wel een buitensessie of een beeldbel sessie af, maar dat wordt als je opgestart bent vanzelf wel duidelijk.

Belangstelling voor een intake?