Haptotherapie

Bij spanningsklachten of pijnklachten

Een combinatie van haptotherapie en fysiotherapie

Als haptotherapeute werk ik ook met mensen met fysieke spannings- of pijnklachten die ontstaan door stress of psychische druk, en met fysieke klachten verbonden aan zwangerschap. Hierbij komt mijn opleiding als fysiotherapeute goed van pas.

Ik wil je laten ervaren dat je, door te luisteren naar wat je lichaam je vertelt, zelf invloed hebt op je klacht. Wat betekenen de spanningen of de pijn in je lichaam voor jou? Weet je waardoor ze zijn ontstaan? Hoe ga je er mee om? En hoe kun je ze verminderen of er zo goed mogelijk mee leven?

Ontdek de invloed die jij hebt op je klachten als je luistert naar wat je lichaam je vertelt!

Worden je fysieke klachten veroorzaakt door stress of psychische druk, dan help ik je te ontdekken hoe je zó naar je lichaam kunt luisteren dat je klacht kan verminderen en hopelijk verdwijnen. We kijken of het mogelijk is de stress of psychische druk die je ervaart te verminderen. Belangrijk is het inzicht in je eigen innerlijke houding en hoe deze zich verhoudt tot jouw klachten.

Heb je (pijn)klachten vanwege een ziekte of handicap, dan is het daarnaast belangrijk dat je leert zo goed mogelijk om te gaan met de spanning, de pijn en de beperkingen die deze ziekte of handicap geeft.

Het werken met aan zwangerschap verbonden klachten is een combinatie van bovenstaande en onderdelen uit de haptonomische begeleiding tijdens de zwangerschap die ik ook geef.

Voel je iets voor deze vorm van begeleiding bij jouw fysieke klachten, lees dan ook de andere informatie over haptotherapie.

Ontdekken wat haptotherapie voor jou kan betekenen?