Haptotherapie

Bij spanningsklachten of pijnklachten

Als haptotherapeute werk ik ook met mensen met fysieke spannings- of pijnklachten, maar vooral als deze zijn ontstaan door stress of psychische druk. Ik werk ook met fysieke klachten verbonden aan zwangerschap.

Ontdek de invloed die jij hebt op je klachten als je luistert naar wat je lichaam je vertelt!

Worden je fysieke klachten veroorzaakt door stress of psychische druk, dan help ik je te ontdekken hoe je zó naar je lichaam kunt luisteren dat je klacht kan verminderen en hopelijk verdwijnen. We kijken of het mogelijk is de stress of psychische druk die je ervaart te verminderen. Belangrijk is het inzicht in je eigen innerlijke houding en hoe deze zich verhoudt tot jouw klachten.

Het werken met aan zwangerschap verbonden fysieke (maar ook psychische) klachten is een combinatie van haptotherapie en onderdelen uit de haptonomische begeleiding tijdens de zwangerschap die ik ook geef.

Ik zal altijd eerst nagaan of jouw specifieke klacht en de vraag die je hierover hebt past bij de wijze waarop ik werk met haptotherapie. En past bij de kennis die ik heb over deze fysieke klacht en de achtergrond daarvan. Als ik te weinig ervaring, kennis of affiniteit heb met jouw specifieke klacht of vraag over die klacht, start ik geen therapie met je op. Ik probeer je dan wél alternatieven te bieden, dus zoek in mijn netwerk voor je naar therapeuten waar je met jouw specifiek probleem terecht kunt.

Voel je iets voor deze vorm van begeleiding bij jouw fysieke klachten, lees dan ook de andere informatie over haptotherapie zodat je weet hoe ik werk.

Ontdekken wat haptotherapie voor jou kan betekenen?