Skip to main content

Haptotherapie

Mijn therapeutische achtergrond en de rol van de aanraking.

Mijn therapeutische achtergrond.

  • De basis van mijn werk is alles wat ik geleerd heb in mijn haptonomische scholingen.
  • Ik combineer dit met kennis en vaardigheden opgedaan in diverse andere scholingen.
  • Daarnaast spreken mijn persoonlijke ontwikkelings- en groeiprocessen door, maar ook de ervaring met fysieke ziekte en het herstelproces erna.

De rol van aanraking.

De aanraking van mijn handen helpt je om zélf met aandacht aanwezig te kunnen zijn bij je lichaam en alles wat je lichaam je te vertellen heeft.  Zo laat jij alle – misschien in eerste instantie lastige gevoelens en andere signalen – er steeds meer bij horen. En dat maakt dat de wijsheid die in jou verscholen ligt kan vrijkomen. Zo heel je jezelf! Hoe mooi is dat! Dit is wat ik bedoel met embodied healing.
Is aangeraakt worden lastig voor je dan zoeken we samen een andere weg. Zo kan het toevoelen naar warmte in plaats van naar mijn handen je ook helpen hierbij.

Mijn aanraking of de warmte helpen vaak ook om gevoel en energie weer meer te laten stromen – hands-on healing -.  Dat is fijn en helpend voor je gedurende je proces. Want als de heftigheid van het gevoel wat minder is, is het voor jou makkelijker je gevoel toe te laten. Maar uiteindelijk is de essentie dat jij jezelf leert helen door zélf met aandacht aanwezig te kunnen zijn bij dat wat je lichaam je laat voelen. En door je eigen innerlijke zekerheid te ontdekken die je hierbij ondersteunt.
Bij healing op afstand raak ik je niet aan maar kan ik je toch helpen de energie in jou meer te laten stromen. Ik maak vanuit mijn hart en ziel een energetische verbinding met jou. Daarnaast kan ik je helpen door je door een bepaald proces heen te leiden waar je dat alleen ( nog) niet zo goed lukt.

Wil je meer in detail lezen hoe we werken en hoe zo’n sessie er uitziet lees dan hier verder.

Met haptotherapie werken aan je problemen?