Skip to main content

Praktisch

Vergoeding haptotherapie en  zwangerschapsbegeleiding, betaling, afzegging

Afzeggen van een afspraak

Bij het niet nakomen van een afspraak en bij afzeggen korter dan 24 uur vooraf aan een afspraak, bereken ik 100% van het geldende tarief. Ook bij overmacht!
Klik hier(PDF) voor de gehele regeling.

Vergoeding haptotherapie en zwangerschapsbegeleiding

Mijn lidmaatschap van de VVH betekent dat de begeleidingen die ik geef (gedeeltelijk) worden vergoed door nagenoeg alle zorgverzekeraars, mits je de juiste aanvullende polis hebt waarin de haptotherapeut geen arts hoeft te zijn. Hier vind je gegevens die de zorgverzekeraar graag wil weten over mijn praktijk. Raadpleeg deze als je contact opneemt met je zorgverzekeraar over de vergoding. Kom je er dan nog niet uit of heb je vragen over specifieke eisen van je zorgverzekering of jouw specifieke situatie dan mag je altijd contact opnemen.
ik voldoe ook aan de Platoeisen*1.

Meer gedetailleerde informatie:

Haptotherapie wordt vergoed als je de juiste aanvullende polis hebt.
Meestal geldt er een maximumvergoeding per sessie (per dag) én een maximum vergoeding per jaar. De hoogte van het bedrag dat vergoed wordt verschilt per zorgverzekeraar en per type aanvullende polis. Je zorgverzekeraar kan je hier meer informatie over geven.

Voor  exacte bedragen van de vergoedingen kun je doorklikken naar het vergoedingen overzicht haptotherapie van de VVH, scroll helemaal naar beneden op de pagina voor de overzichten. Daar vind je een overzicht per verzekeraar en een wat mij betreft veel handiger overzicht: een pdf met daarin alle verzekeraars en per verzekeraar alle polissen op een rij. Check deze info altijd in de polis van je zorgverzekeraar of neem telefonisch contact met ze op. Check ook de voorwaarden waaraan de haptotherapeut(e) moet voldoen!

Er zijn enkele bijzondere wijzen van vergoeden van haptotherapie. Denk aan vergoeding middels een persoonsgebonden budget (PGB), vergoeding door de Gemeentelijke Sociale Dienst en vergoeding door de werkgever (i.v.m. Arbowetgeving). (Deels) niet vergoede facturen zijn als persoonlijke aftrekpost aftrekbaar van de inkomstenbelasting, waarbij een drempelbedrag geldt. Een doorverwijzing van je huisarts geeft deze aftrekpost extra legitimiteit.

Klik hier voor informatie over vergoeding van haptotherapie als PDF.

Klik hier voor  informatie vergoeding van zwangerschapsbegeleiding als PDF.

*1 Plato eisen: dit zijn kwaliteitseisen die zich richten op het niveau van de medische en psychosociale basiskennis van de behandelaar. Deze zijn opgesteld om de kwaliteit en transparantie binnen de alternatieve zorg te waarborgen.

Betaling

Jij betaalt de begeleidingen aan mij en declareert zelf bij je zorgverzekering.
Je betaalt de begeleidingen per keer per pin.
Haptotherapie valt NIET onder het € 385 eigen risico!

Vragen over betaling of vergoeding in jouw specifieke situatie?