Praktisch

Vergoeding haptotherapie en  zwangerschapsbegeleiding, betaling, afzegging

Afzeggen van een afspraak

Bij het niet nakomen van een afspraak en bij afzeggen korter dan 24 uur vooraf aan een afspraak, bereken ik 100% van het geldende tarief. Ook bij overmacht!
Klik hier(PDF) voor de gehele regeling.

Vergoeding haptotherapie en zwangerschapsbegeleiding

Mijn lidmaatschap van de VVH betekent dat de begeleidingen die ik geef (gedeeltelijk) worden vergoed door nagenoeg alle zorgverzekeraars. Ik voldoe ook aan de Plato-eisen. Sommige aanvullende verzekeringen eisen dat de zorgverlener arts is, dat ben ik niet.

Haptotherapie wordt vergoed als je de juiste aanvullende polis hebt.
Meestal geldt er een maximumvergoeding per sessie (per dag) én een maximum vergoeding per jaar. De hoogte van het bedrag dat vergoed wordt verschilt per zorgverzekeraar en per type aanvullende polis. Je zorgverzekeraar kan je hier  meer informatie over geven.

Voor  exacte bedragen van de vergoedingen kun je doorklikken naar het vergoedingen overzicht haptotherapie van de VVH, scroll helemaal naar beneden op de pagina voor de overzichten.* Daar vind je een overzicht per verzekeraar en een wat mij betreft veel handiger overzicht: een pdf met daarin alle verzekeraars en per verzekeraar alle polissen op een rij. Check deze info altijd in de polis van je zorgverzekeraar of neem telefonisch contact met ze op. Check ook de voorwaarden waaraan de haptotherapeut(e) moet voldoen!

Er zijn enkele bijzondere wijzen van vergoeden van haptotherapie. Denk aan vergoeding middels een persoonsgebonden budget (PGB), vergoeding door de Gemeentelijke Sociale Dienst en vergoeding door de werkgever (i.v.m. Arbowetgeving). (Deels) niet vergoede facturen zijn als persoonlijke aftrekpost aftrekbaar van de inkomstenbelasting, waarbij een drempelbedrag geldt. Een doorverwijzing van je huisarts geeft deze aftrekpost extra legitimiteit.

Kom je er niet uit of heb je vragen over specifieke eisen van je zorgverzekering of jouw specifieke situatie dan mag je altijd contact opnemen.  Voor zover ik weet vergoeden alle zorgverzekeraars die haptotherapie vergoeden de begeleidingen die ik geef, mits je de juiste aanvullende polis hebt waarin de haptotherapeut geen arts hoeft te zijn..

Klik hier voor informatie over vergoeding van haptotherapie als PDF.

Klik hier voor  informatie vergoeding van zwangerschapsbegeleiding als PDF.

Betaling

Jij betaalt de begeleidingen aan mij en declareert zelf bij je zorgverzekering.
Je betaalt de begeleidingen per keer per pin.
Haptotherapie valt NIET onder het € 385 eigen risico!

Vragen over betaling of vergoeding in jouw specifieke situatie?