Haptotherapie

Werkwijze – wat gaan we doen en hoe werken we.

Wat spreekt er mee in hoe ik werk als therapeute.

  • Wat ik geleerd heb in mijn haptonomische scholingen.
  • Alle kennis en vaardigheden opgedaan in diverse andere scholingen. De belangrijkste lees je hier.
  • De opgedane ervaring in mijn persoonlijke ontwikkelings- en groeiprocessen, maar ook door  fysieke ‘ziekte’ en het herstelproces erna.

Wat gaan we doen – de essentie van de therapie.

Als je een therapie proces wilt opstarten in mijn praktijk is het belangrijk dat je open staat voor mijn wijze van werken.
In eerste instantie kijken we naar hoe je de verbinding met je fysieke lichaam kunt verdiepen. Zodat je meer gastvrouw- of heer kunt zijn voor de fysieke- en gevoelssignalen ín je lichaam, je hart, je ziel en je basis. En je je daar dus ook meer mee kunt verbinden. Vervolgens

  • kun je leren hoe in verbinding met jezelf te blijven én in contact te zijn met alles om je heen, b.v. de ruimte en andere mensen. Maar eventueel ook de aarde en het universum. En kun je leren je aandacht en energieveld weer terug te halen naar jezelf als dat beter is voor jou.
  • zoeken we naar het gevoel dat hoort bij je situatie, je probleem, de voor jou lastige gevoelens, je klachten of symptomen. En hoe te  aanvaarden dat dit de realiteit is en je dit gevoel toe kunt laten, kunt omarmen.
  • leer je stil te durven staan bij je gevoel én zo contact te maken met diepere gevoelslagen ‘onder’ het probleem.

Zo in verbinding komend met jezelf kun je je eigen wijsheid, voelend vermogen, instinct, intuïtie en spiritualiteit meer laten doorspreken. Dit kan je de weg gaan wijzen uit de situatie waar je in zit, kan leiden tot transformatie. Dit alles wordt afgestemd op waar je bent in dit proces bij aanvang van de therapie,  je hulpvragen, thema’s en  proces.

“You don’t have a soul. You are a Soul. You have a body.” ~ C.S. Lewis

Hoe werken we – in het kort.

In de sessies werken we liggend op de behandelbank, zittend op verschillende stoelen, staand, (buiten) lopend en in de ruimte. Ik gebruik mijn aanraking en/of warmte. Daarnaast gebruiken we allerlei hulpmiddelen voor ervaringsoefeningen. Of creatieve uitingsvormen om je hoofd wat meer uit te schakelen en gevoel te laten stromen. Ik stem me af op jou en kan zo met je meevoelen. Hoe meer je in verbinding bent met jezelf en open kunt staan voor mij, hoe meer in detail ik kan meevoelen.

In de tijd tussen twee sessies in gaat het proces door. Deels zal er van alles doorsijpelen en deels maak je daar expliciet tijd voor.

Wil je meer in detail lezen hoe we werken en hoe zo’n sessie er uitziet lees dan hier verder.

Met haptotherapie werken aan je problemen?