Nieuwe cliënten

Werkdagen en -tijden.

Ik werk op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag.

  • Maandag: eerste tijd 12.30 uur, laatste tijd 16.50 uur.
  • Dinsdag: eerste tijd 12.30 uur, laatste tijd 18.00 uur.
  • Donderdag: eerste tijd 8.30 uur laatste tijd 16.50 uur.
  • Vrijdag: eerste tijd 8.30 uur, laatste tijd 12.20.

Ik heb vakantie van 12 augustus tot 11 september 2020.

COVID-19 en het opstarten van haptotherapie óf een haptonomische zwangerschapsbegeleiding.

Alle contactberoepen, dus ook haptotherapeuten, mogen vanaf 11 mei het werken in de praktijk binnen de 1.5 mtr grens weer gaan opstarten. Daar ben ik heel blij mee. Het is belangrijk dat zowel jij als ik ervoor zorgen dat we de kans op besmetting van elkaar tot een minimum beperken. Daarvoor is een aantal expliciete voorwaarden genoemd:

 • Het werk zoveel mogelijk op 1,5 meter afstand organiseren.
  Daarom geef ik naast haptotherapie sessies in de praktijk- mét aanraking met in acht neming van de 1,5 mtr. afstand of mét aanraking binnen de 1,5 mtr. – ook buiten-sessies en beeldbellen sessies. Meer informatie daarover lees je hier.
  Bij de zwangerschapsbegeleiding kom je voor alle sessies in de praktijk. Meestal kunnen we de 1,5 mtr. afstand niet waarborgen, omdat ik je aanraak op o.a. je buik. Maar we bespreken samen hoe we dat vorm gaan geven.
 • Vooraf checken van jouw gezondheid om zo na te gaan of een binnen- of buitensessie een risico oplevert. Dat doe ik vooraf aan elke sessie per app of mail door middel van een 4-tal vragen.
 • Hygiëne eisen voor een binnen- of buitensessie om besmetting tegen te gaan.
  Dit vraagt om allerlei maatregelen die constante aandacht vragen van jou en mij. Van handen wassen als je binnenkomt en weggaat tot gebruik van de water-, thee- en koffie faciliteiten. Tot aanpassingen in wat je meeneemt naar een sessie in de praktijk, denk aan een eigen laken en handdoek en regels omtrent kleding. Lees daarvoor het behandel- en hygiëneprotocol.

Dus alles verloopt wel wat anders dan voor COVID-19, maar haptotherapie en haptonomische zwangerschapsbegeleiding sessies zijn zeker mogelijk.

Nieuwe cliënt(e) haptotherapie.

Ik heb geen ruimte voor nieuwe cliënten. Ik werk niet met een wachtlijst.
Na mijn vakantie – 11 september – werk ik deze pagina weer bij en zal ik proberen duidelijker aan te geven wanneer ik weer wel ruimte heb voor nieuwe cliënten. Maar dat zal zeker niet voor eind september zijn.

Hoe werkt het als ik wél ruimte heb voor nieuwe cliënten haptotherapie.

Als jij het moeilijk hebt of iets wilt onderzoeken door middel van haptotherapie, mijn werkwijze je aanspreekt, ben je van harte welkom voor een intake. Je kunt me het beste mailen via het contactformulier. Fijn als je vóór je me mailt of belt de pagina’s op de site over haptotherapie ‘doorbladert’.

Nadat ik je mail heb ontvangen neem ik contact met je op. Je kunt op het contactformulier aangeven of je een voorkeur hebt voor bellen of beeldbellen. In dat (beeld)bel gesprek geef jij kort de reden van hulp zoeken aan en stelt de vragen die je hebt. Ik probeer in te schatten in hoeverre ik denk je te kunnen helpen met het onderzoeken van deze hulpvraag  met haptotherapie.

De volgende stap is een afspraak voor een intake. Op dit moment is dat in principe een 1,5 mtr afstand afspraak in de praktijk. Als dit niet in de praktijk kan doen we de intake per beeldbellen. In deze intake kunnen we wat uitgebreider naar jouw hulpvraag kijken, onderzoeken we of haptotherapie passend is bij jouw hulpvraag en wat ik denk te kunnen betekenen voor je. Jij kunt nagaan of je voldoende vertrouwen ervaart om de haptotherapie op te starten. Liefst laat ik tijdens de intake kort iets ervaren van haptotherapie, maar daar is vaak niet echt tijd voor.

Óf aan het einde van de intake óf later thuis beslis je of je het therapieproces op wilt starten. Hoe dat verder in zijn werk gaat lees je hier.

Oud cliënt(e):
Fijn als je bovenstaande informatie voor nieuwe cliënten  leest. Prima als je me vervolgens belt of appt voor meer informatie en overleg over je hulpvraag en over de vraag of haptotherapie passend is bij deze hulpvraag. Ik help je graag weer verder in je proces!

Hier lees je meer over de intake en de 1ste vervolgafspraken.
Hier vind je mijn tarieven.
Hier (PDF) lees je meer de vergoeding van haptotherapie.

Deze informatie is bijgewerkt op 23 juli 2020.

Nieuwe cliënten haptonomische zwangerschapsbegeleiding.

Ik heb op dit moment geen ruimte voor nieuwe cliënten haptonomische zwangerschapsbegeleiding. Vanaf de 2e helft september kun je je begeleiding opstarten, mits je op dat moment niet meer dan  24 weken zwanger bent. Als je belangstelling hebt voor zwangerschapsbegeleiding in mijn praktijk vanaf half september, wacht dan niet te lang met je aanmelding. Ik heb een volle praktijk en plaats nieuwe cliënten op volgorde van aanmelding. Fijn als je vooraf aan je aanmelding de informatie hieronder leest.

Of het wel of niet mogelijk is om een begeleiding op te starten in mijn praktijk wordt bepaald door het aantal weken zwangerschap en de match van onze agenda’s en geplande vakanties. Ik kijk daarbij vooral naar de vraag: “kan ik jullie bieden wat nodig is om jullie op een goede wijze te begeleiden in de zwangerschap en voor te bereiden op de geboorte van jullie kindje.”

W.b. je uitgerekende datum: mijn vakantie is van 12 augustus tot 14 september. Je uitgerekende datum moet zó zijn dat we de sessies kunnen plannen vanaf na mijn vakantie. De begeleiding vindt plaats tussen de 20ste-24ste week en de 37ste week van je zwangerschap. Waarbij we bij een 1ste zwangerschap 6 afspraken maken. En bij een 2e of volgende zwangerschap, waarbij je bekent bent met haptonomische zwangerschapsbegeleiding, meestal 4 afspraken.

Spreekt mijn werkwijze je aan dan kun je me het beste mailen via het contactformulier. Heel fijn als je daarbij je uitgerekende datum vermeldt. Fijn als je vóór je me mailt of belt de pagina’s op de site over zwangerschapsbegeleiding door ‘bladert’. Dankjewel!

Vervolgens hebben we contact met elkaar. Je kunt op het contactformulier aangeven of je een voorkeur hebt voor bellen of beeldbellen. Dat kan met een van jullie of jullie beide. Voor mij is deze kennismaking met (een van) jullie voldoende. Maar willen jullie – vóór je de zwangerschapsbegeleiding opstart – graag live kennismaken met mij, dan maken we een afspraak voor een live gesprek in de praktijk op 1,5 mtr afstand. Ik reserveer daarvoor 30 minuten en bereken hiervoor € 25,00. Als jullie besluiten de begeleiding te starten breng ik dit bedrag in mindering op jullie 1ste factuur.

In dit (beeld)bellen of live gesprek kun je aanvullende informatie geven over de zwangerschap en ( een deel van) je vragen stellen. Samen kijken we of begeleiding w.b. agenda’s en vakantie’s mogelijk is en wanneer jullie kunnen opstarten

Hier lees je meer over het beste moment van opstarten van een zwangerschapsbegeleiding.
Hier vind je mijn tarieven.
Hier lees je meer over de vergoeding van zwangerschapsbegeleiding.

Oud cliënten.
Het is handig en fijn als je bovenstaande leest. Maar vooral: mail of bel me! Dan kijken we samen wat ik voor jou/jullie kan doen.

Deze informatie is bijgewerkt op 23 juli 2020.

Je bent van harte welkom!