Nieuwe cliënten

Werkdagen en -tijden.

Ik werk op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag.

  • Maandag: eerste tijd meestal 14.50 uur laatste tijd 17.10 uur.
   Soms werk ik ook om 10.00 en 11.10.
  • Dinsdag: eerste tijd 12.30 uur, laatste tijd 18.00 uur.
  • Donderdag: eerste tijd 8.30 uur laatste tijd 16.50 uur.
  • Vrijdag: eerste tijd 8.30 uur, laatste tijd einde ochtend/begin van de middag.

COVID-19 en het opstarten van haptotherapie óf een haptonomische zwangerschapsbegeleiding.

Alle contactberoepen, dus ook haptotherapeuten, mogen vanaf 11 mei het werken in de praktijk binnen de 1.5 mtr grens weer gaan opstarten. Daar ben ik heel blij mee. Het is belangrijk dat zowel jij als ik ervoor zorgen dat we de kans op besmetting van elkaar tot een minimum beperken. Daarvoor is een aantal expliciete voorwaarden genoemd:

 • Het werk zoveel mogelijk op 1,5 meter afstand organiseren.
  Daarom geef ik naast haptotherapie sessies in de praktijk- met in acht neming van de 1,5 mtr. afstand of mét aanraking binnen de 1,5 mtr. – ook buiten-sessies en beeldbellen sessies. Meer informatie daarover lees je hier.
  Bij de zwangerschapsbegeleiding kom je voor alle sessies in de praktijk. Meestal kunnen we de 1,5 mtr. afstand niet waarborgen, omdat ik je aanraak op o.a. je buik. Maar we bespreken samen hoe we dat vorm gaan geven.
 • Vooraf checken van jouw gezondheid om zo na te gaan of een binnen- of buitensessie een risico oplevert. Dat doe ik vooraf aan elke sessie per app of mail door middel van een 4-tal vragen.
 • Hygiëne eisen voor een binnen- of buitensessie om besmetting tegen te gaan.
  Dit vraagt om allerlei maatregelen die constante aandacht vragen van jou en mij. Van handen wassen als je binnenkomt en weggaat tot gebruik van de water-, thee- en koffie faciliteiten. Tot aanpassingen in wat je meeneemt naar een sessie in de praktijk, denk aan een eigen laken en handdoek en regels omtrent kleding. Lees daarvoor het behandel- en hygiëneprotocol.

Dus alles verloopt wel wat anders dan voor COVID-19, maar haptotherapie en haptonomische zwangerschapsbegeleiding sessies zijn zeker mogelijk.

Nieuwe cliënt(e) haptotherapie.

Ik heb ruimte voor nieuwe cliënten haptotherapie.

Is het een goed moment om een begeleiding op te starten? Ja zeker, dat kan heel goed. Lees voor meer informatie daarover de informatie hierboven onder het kopje ‘COVID-19 en het opstarten van haptotherapie óf een haptonomische zwangerschapsbegeleiding’.

Als jij het moeilijk hebt of iets wilt onderzoeken door middel van haptotherapie én mijn werkwijze je aanspreekt ben je van harte welkom voor een intake. Spreekt mijn werkwijze je aan dan kun je me bellen of  mailen via het contactformulier. Fijn als je vóór je me mailt of belt de pagina’s op de site over haptotherapie ‘doorbladert’.

We spreken elkaar altijd even altijd telefonisch. We kijken dan kort naar de reden van hulp zoeken. En in hoeverre ik vermoed je te kunnen helpen met het onderzoeken van deze hulpvraag  met haptotherapie. Voor een meer uitgebreid gesprek daarover is de intake meer geschikt.

Vervolgens kunnen we een afspraak voor een intake maken. Dit doen we met een 1,5 mtr afstand afspraak in de praktijk. Daarin kunnen we wat uitgebreider naar jouw hulpvraag kijken. En ook uitgebreider naar de vraag of haptotherapie passend is bij jouw hulpvraag en wat ik dan denk te kunnen betekenen voor je. Liefst laat ik kort iets ervaren over haptotherapie, maar daar is in de intake vaak maar heel kort tijd voor.

Daarna beslis jij in alle rust of je het therapieproces op wilt starten.

Ben je een oud cliënt(e): fijn als je bovenstaande informatie voor nieuwe cliënten  leest. Prima als je me vervolgens belt of appt voor meer informatie en overleg over je hulpvraag en over de vraag of haptotherapie passend is bij deze hulpvraag. Ik help je graag weer verder in je proces!

Hier lees je meer over de intake en de 1ste vervolgafspraken.
Hier vind je mijn tarieven.

Hier (PDF) lees je meer de vergoeding van haptotherapie.

Deze informatie is bijgewerkt op 8 mei 2020.

Nieuwe cliënten haptonomische zwangerschapsbegeleiding.

Ik heb ruimte voor nieuwe cliënten haptonomische zwangerschapsbegeleiding.

Is het een goed moment om een haptonomische zwangerschapsbegeleiding begeleiding op te starten? Ja zeker, dat kan heel goed. Lees voor meer informatie daarover de informatie  hierboven onder het kopje ‘COVID-19 en het opstarten van haptotherapie óf een haptonomische zwangerschapsbegeleiding’. Ik overleg graag telefonisch met jullie over zwangerschapsbegeleiding middels live sessies in de praktijk. De combinatie met beeldbellen sessies is niet echt zinvol.

Of het wel of niet mogelijk is om een begeleiding op te starten in mijn praktijk middels live-sessies wordt bepaald door het aantal weken zwangerschap en hoe jullie zelf staan in wel of niet aangeraakt worden door mij. Maar ook door onze agenda’s en geplande vakanties. (Mijn zomervakantie is waarschijnlijk van van 7 augustus t/m 7 september.) Ik kijk daarbij vooral naar de vraag: “kan ik jullie bieden wat nodig is om jullie op een goede wijze te begeleiden in de zwangerschap en voor te bereiden op de geboorte van jullie kindje.” De begeleiding vindt plaats tussen van de 20ste-24ste week tot de 37ste week van je zwangerschap.

Spreekt mijn werkwijze je aan dan kun je me bellen of  mailen via het contactformulier. Heel fijn als je daarbij je uitgerekende datum vermeldt. Fijn als je vóór je me mailt of belt de pagina’s op de site over zwangerschapsbegeleiding door ‘bladert’. Dankjewel!

Dan zijn er 2 mogelijkheden:
Ik spreek een van jullie kort telefonisch. Je geeft aanvullende informatie over je zwangerschap of andere zaken en stelt je vragen. We overleggen eventueel over jullie wensen en mijn mogelijkheden. We kijken of begeleiding w.b. agenda’s en vakantie’s  mogelijk is. Deze telefonische kennismaking met een van jullie is wat mij betreft voldoende.

Als jullie als cliënten behoefte hebben mij gezamenlijk te spreken of live te ontmoeten kunnen jullie er ook voor kiezen bovenstaand gesprek met 2-en met mij te voeren in de praktijk op 1,5 mtr afstand. Ik reserveer daarvoor 30 minuten en bereken hiervoor € 25,00. Als jullie besluiten de begeleiding te starten breng ik dit bedrag in mindering op jullie 1ste factuur.

Hier lees je meer over het beste moment van opstarten van een zwangerschapsbegeleiding.
Hier vind je mijn tarieven.
Hier lees je meer over de vergoeding van zwangerschapsbegeleiding.

Oud cliënt(e).
Het is handig en fijn als je bovenstaande leest. Maar vooral: mail of bel me! Dan kijken we samen wat ik voor jou/jullie kan doen.

Deze informatie is bijgewerkt op 8 mei 2020.

Je bent van harte welkom!