Skip to main content

Praktisch

Duur van een sessie

Duur van een sessie 

Haptotherapie 

Een intake haptotherapie staat ingepland voor 60 min.
Fijn als je er voor zorgt dat we op de afspraaktijd kunt starten met de sessie. Het is fijn als je wat eerder komt zodat je rustig ‘aan kunt komen’ en nog even in de wachtkamer kunt zitten als voorbereiding op de sessie.

Alle andere sessies haptotherapie dan de eerste staan ingepland voor 75 min.
Deze 75 min start op de afspraaktijd. De eerste 15 min zijn bedoeld om aan te komen in de praktijk en te landen in jezelf als voorbereiding op de sessie. Bel je eerder aan dan is deze ‘landen in jezelf tijd’ langer dan 15 min. Na deze 15 min voeg ik me bij je en start je sessietijd van max. 60 min. Het tarief dat daarbij hoort vind je hier.

Wil je een wat langere sessie dan is een sessie van maximaal 80 minuten mogelijk. Ik bereken de extra tijd per 10 min. door in je tarief. Soms besluit je vooraf aan de sessie al om je sessie te verlengen, soms blijkt tijdens de sessie dat wat meer tijd fijn is. Ik bewaak  de tijd voor je.

Je kunt natuurlijk ook een dubbele sessie inplannen.

‘Landen in jezelf tijd’ 

Hoe zit dat met die 15 min ‘landen in jezelf tijd’?
Je komt binnen en doet alle dingen die je altijd doet als je binnenkomt: jas en schoenen uit, naar het toilet gaan, handen wassen, kopje thee of water inschenken. Dan heb je nog zeker 10 min over om je voor te bereiden op de sessie door je wat meer met jezelf te verbinden. Je kunt dit doen zittend op een van de stoelen, een meditatiekussen of de grond. Of liggend op de grond of de spijkermat. Je brengt je aandacht naar jezelf. En maakt zo een start met ontdekken hoe je aanwezig bent – in je hoofd, in je lichaam, beide – en hoe het  met je is – welke signalen geven je hoofd en je lichaam -. Je kunt ook een intentie zetten voor deze sessie eventueel geholpen door het trekken van een aandacht- of inzicht kaart. Je eerste afspraken help ik je zonodig op weg bij het vorm geven hiervan.

De 15 min ‘landen in jezelf tijd’ hoort hoort echt bij de sessie en is niet bedoeld als speelruimte om de mogelijkheid te hebben later en vlak voor onze tijd samen binnen te komen!

Relatietherapie 

Een intake relatietherapie

  • De individuele intake afspraken staan ingepland voor 75 min.
    Fijn als je er voor zorgt dat we op de afspraaktijd kunnen starten met de sessie. Je kunt wat eerder komen zodat je nog even rustig in de wachtkamer kunt zitten als je dat fijn vindt.
  • Jullie gezamenlijke intake relatie therapieafspraak staat ingepland voor 90 min.
    Fijn als je er voor zorgt dat we op de afspraaktijd kunt starten met de sessie. Je kunt wat eerder komen zodat je nog even rustig in de wachtkamer kunt zitten als je dat fijn vindt.

Alle gezamenlijke sessies relatietherapie na de intake staan ingepland voor 85 min.
Als je op de afspraaktijd aanbelt start deze 85 min. De eerste 15 min is bedoeld om aan te komen in de praktijk je met jezelf te verbinden als voorbereiding op de sessie, zoals hieronder beschreven. Bel je eerder aan dan is deze ‘landen in jezelf tijd’ langer dan 15 min.
15 min na aanvang van de afspraaktijd voeg ik me bij je en start je sessietijd van max. 70 min. Het tarief dat daarbij hoort vind je hier.
Wil je een wat langere sessie dan is een sessie van maximaal 80 minuten mogelijk. Ik bereken de extra tijd per 10 min. door in je tarief. Soms besluit je vooraf aan de sessie al om je sessie te verlengen, soms blijkt tijdens de sessie dat wat meer tijd fijn is. Ik bewaak  de tijd voor je.

Meer informatie over de 15 min ‘landen in jezelf tijd’ lees je in de alinea hierboven.

Belangstelling voor een intake?