Skip to main content

Praktisch

Duur van een sessie

Duur van een sessie 

Een sessie haptotherapie of zwangerschapsbegeleiding staat ingepland voor 75 min.
Als je op de afspraaktijd aanbelt start deze 75 min. De eerste 15 min is tijd om je met jezelf te verbinden als voorbereiding op de sessie, zoals hieronder beschreven. Bel je eerder aan dan is deze ‘met jezelf verbinden tijd’ langer dan 15 min. 15 min na aanvang van de afspraaktijd voeg ik me bij je en hebben we samen de tijd die nodig is met een maximum van 60 minuten.  Als je wilt kun je na de sessie nog een minuut of 10 blijven zitten of liggen in de sessieruimte. Je voelt aan het einde van een sessie vanzelf of je dat fijn vindt. Dat maakt de totale tijd nog wat langer, houd hier rekening mee bij het inplannen van je sessie in de rest van je dag.

Een sessie relatietherapie staat in je ingepland voor 85 min. (in je bevestiging staat 75 min, maar dat is een agenda technisch dingetje).
Als je op de afspraaktijd aanbelt start deze 85 min. De eerste 15 min is tijd om je met jezelf te verbinden als voorbereiding op de sessie, zoals hieronder beschreven. Bel je eerder aan dan is deze ‘met jezelf verbinden tijd’ langer dan 15 min. 15 min na aanvang van de afspraaktijd voeg ik me bij jullie en hebben we samen de tijd die nodig is met een maximum van 70 minuten.

Hoe zit dat met die 15 min voorbereiding op de sessie?
Ik noem dit ‘met jezelf verbinden tijd’. Je komt binnen en doet alle dingen die je altijd doet als je binnenkomt:  jas en schoenen uit, naar het toilet gaan, handen wassen, kopje thee of water inschenken. Dan heb je nog zeker 10 min over om rustig te zitten op een van de stoelen, een meditatiekussen, de grond en  je aandacht naar jezelf te brengen en een start te maken met ontdekken hoe je aanwezig bent in je lichaam, bij je gevoel en hoe het met je gaat. En een intentie te zetten voor deze sessie eventueel geholpen door het trekken van een kaart. De eerste paar afspraken help ik je zonodig op weg bij hoe dit vorm te geven.

15 min na de starttijd van je afspraak kom ik bij je in de ruimte en starten we onze tijd samen. De sessie samen duurt zolang als nodig is met een maximum van 60 minuten voor haptotherapie en zwangerschapbegeleiding en 70 min voor relatietherapie.

De 15 min ‘met jezelf verbinden’ tijd hoort hoort echt bij de sessie en is niet bedoeld als speelruimte om de mogelijkheid te hebben later en vlak voor onze tijd samen binnen te komen!

Belangstelling voor een intake?