Meer informatie over een beeldbel sessie.

Algemene informatie over een beeldbel sessie via Therapieland.

We beeldbellen via Therapieland. Je kunt dat doen via je telefoon via een app of via je browser. Of via de browser van een laptop of desktop met web camera.

 • Fijn als jij op de starttijd van de sessie zelf al ingelogd bent zodat we de sessie ook echt op tijd kunnen opstarten.
 • Zorg dat je telefoon of laptop voldoende opgeladen is of aan de oplader/stroom zit.
 • Liefst zet je je telefoon op ‘niet storen’. Ik ga ervan uit dat je de telefoon niet opneemt als je tijdens de beeldbel sessie gebeld wordt en niet reageert als je geappt wordt.
 • Zet de meldingen van je laptop of  desktop als het kan uit.
 • Zorg voor een rustige omgeving waar geen mensen in- en uit lopen. En liefst geen honden in de ruimte, katten is afhankelijk van hoe je kat zich gedraagt.
 • In de ruimte waar we de beeldbellen sessie hebben zie je een aantal icoontjes waarvan de meeste voor zichzelf spreken. Bij de 3 puntjes kun je nog wat extra dingen instellen.

Beeldbellen per telefoon.

 • Als je op je telefoon via de app beeldbelt moet je daarvoor de ‘Blikbel app’ van Therapieland BV downloaden in de google play store. Geef de app toestemming je microfoon en camera te gebruiken, want anders hoor en/of zie ik je niet.
 • Ik stuur ik je de dag voor of van je afspraak een link per mail. Deze mail komt van Therapieland en heeft als titel: ‘U bent uitgenodigd om te beeldbellen’.
 • Vanaf dat moment kun je inloggen. Je klikt op de link en komt op een scherm van de ‘Blikbel app’ of gaat direct naar je browser. Je klikt op ‘open’ en komt óf in de wachtkamer van waaruit ik je later binnenlaat in de ‘therapieruimte’ óf je komt direct in de ‘therapieruimte’ waar we de beeldbel sessie hebben. Op onze afspraaktijd starten we de sessie.
  ( Via deze link kun je dus eventueel ook uitproberen hoe het werkt, vooraf aan de sessie. Je kunt via de link meerdere keren inloggen en weer uitloggen.)
 • Zorg je ervoor dat je telefoon zo staat dat ik je goed kan zien, zowel zittend en liggend? Zie de tekst hieronder bij ‘je houding en de positie van je telefoon of laptop’.

Beeldbellen per laptop.

 • Ik stuur ik je de dag van je afspraak een link per mail. Deze mail komt van Therapieland en heeft als titel: ‘U bent uitgenodigd om te beeldbellen’.
 • Vanaf dat moment kun je inloggen via de link in de mail.  Je klikt op de link, in je browser*1 opent zich een pop-up scherm en je komt óf in de wachtkamer van waaruit ik je later binnenlaat in de ‘therapieruimte’ óf je komt direct in de ‘therapieruimte’ waar we de beeldbel sessie hebben.
 • Op onze afspraaktijd starten we de sessie. Je moet toestemming geven om je camera en microfoon te gebruiken. Op onze afspraaktijd zie en hoor je mij ook en starten we de sessie.
 • Via deze link kun je dus eventueel ook uitproberen hoe het werkt, vooraf aan de sessie. Je kunt via de link meerdere keren inloggen en weer uitloggen.
 • Zorg je ervoor dat je laptop zo staat dat ik je goed kan zien, zowel zittend en liggend? Zie de tekst hieronder bij ‘je houding en de positie van je telefoon of laptop’.

*1 deze applicatie werkt het beste op Google Chrome, Opera en de laatste versie van Edge. Fijn als je een van deze browsers gebruikt. In overige browsers kunnen er problemen met de camera of het geluid optreden. Mocht Therapieland opgestart zijn in een andere browser dan kun je de link zelf kopiëren en één van bovengenoemde browsers plakken. Je hoeft hiervoor niet ingelogd te zijn in Therapieland.

Lukt het niet? Handleidingen.

Je houding en de positie van je telefoon en/of laptop.

Jij zet je telefoon of laptop zo neer dat ik je hele lichaam zie als je zit, staat en ligt.  Natuurlijk kun je deze bij het veranderen van houding wat verschuiven.
Je kunt zitten op een stoel, in kleermakerszit of op een meditatiekrukje. Liggen op je bed, een bank de grond.
Ik wil graag zien en meevoelen wat er gebeurt in je lijf, waar je aandacht is etc. Ik heb een webcamera die kan in- en uitzoomen. Dat maakt dat ik zonodig ook dingen  kan uitleggen op het white board of  voordoen zittend op mijn stoel, liggend op de behandelbank of staand. Of  mee kan doen met wat ik jou vraag te doen zodat we het samen doen. Daarnaast kan ik je natuurlijk met mijn stem door een aandachtsvorm heen begeleiden.

Hoe je je telefoon en laptop neerzet zodat ik je goed kan zien kun je uitzoeken mbv de aanwijzingen die ik hieronder geef in combinatie met het beeld dat je ziet en het geluid dat je hoort na ingelogd te zijn in Therapieland. Wil je dat de eerste keer eerder uitzoeken dan de dag van je afspraak? App of mail me, dan stuur ik je de link voor ons beeldbelgsprek eerder en kun je via die link in Therapieland.

Zitten.

 • Het is het meest makkelijk als je je stoel of zitbal vóór je bed of bank zet waarop je straks gaat liggen óf op je bank of bed gaat zitten. (mits je niet téveel wegzakt in het matras).
 • Zet je telefoon in de ‘portret modus’, echt bijna helemaal rechtop staand tegen iets aan.
  Zet het scherm van je laptop ongeveer in een hoek van 90 graden.
 • Je telefoon of laptop staat bij voorkeur op dezelfde hoogte als je stoelzitting / de hoogte van de zitbal / de hoogte van bank of het bed waar je op zit.
 • Maak de afstand tussen telefoon of de laptop en stoel zo groot dat ik je nagenoeg helemaal kan zien zitten. Deze afstand zal ergens tussen 1,3 en 1,5 mtr. liggen. De telefoon of laptop kan recht voor je of een beetje diagonaal voor je staan.
 • Kies je voor zitten in kleermakerszit of op een meditatiekrukje of -kussen: je zit op je bed, een bank of op de grond. Zet de telefoon in ‘portret modus’ ongeveer op dezelfde hoogte als de hoogte waarop jij zit en op ongeveer 1 mtr. afstand.

Staan.

Het is fijn als ik je hele lichaam inclusief hoofd kan zien. Maar ik zie in ieder geval graag je voeten, benen, bekken, buik en een deel van je romp.

Als je de positie van je telefoon of laptop bij zitten als uitgangspunt neemt is het een kwestie van je device iets anders neerzetten. Waarschijnlijk zo rechtop mogelijk. Iets diagonaal van je kan ook helpen. We zoeken dit wel uit samen als we deze houding gebruiken.

Liggen.

Het is fijn als ik je hele lichaam inclusief hoofd kan zien. Maar ik zie in ieder geval graag je hoofd, nek en schouders, borstkas, buik, bekken en een deel van je bovenbenen.

 • Zet je telefoon bij liggen in ‘landscape modus’.
 • Schuif je device óf nog iets verder weg óf iets meer richting je voeten.
 • De afstand tussen telefoon of laptop en bed/bank/jouw plek op de grond zal ongeveer 1,0 tot 1,5 mtr zijn.

Bijgewerkt op 29-09-2021