Algemene informatie over een sessie op afstand.
Dit is een sessie op afstand waarin we beeldbellen via Teams.
- Fijn als je als voorbereiding op de sessie een minuut of 10 neemt om te landen en het contact met jezelf te verdiepen.
- En op de starttijd van de sessie ingelogd bent zodat we de sessie ook echt op tijd kunnen opstarten.
- Zorg dat je telefoon of laptop voldoende opgeladen is of aan de oplader/stroom zit.
- Liefst zet je je telefoon op ‘niet storen’. Ik ga ervan uit dat je de telefoon niet opneemt als je tijdens de beeldbel sessie gebeld wordt en niet reageert als je geappt wordt.
- Zet de meldingen van je laptop of desktop als het kan uit.
- Zorg voor een rustige omgeving waar geen mensen in- en uit lopen. En liefst geen honden in de ruimte, katten is afhankelijk van hoe je kat zich gedraagt.
Teams
Je kunt zowel per laptop, desktop als telefoon deelnemen aan de sessie. Daarvoor moet je Teams geïnstalleerd hebben. Fijn als je dat ruim van te voren checkt. Dat kan vanaf het moment dat je de mail met de uitnodiging ontvangt.
- Ik stuur ik je de dag voor je afspraak per mail een afspraakherinnering met daarin de Teams link vanuit info@tinekekolvenbach.nl
- Bij klikken op de link open je óf direct Teams (als deze al geïnstalleerd is) óf je device geeft aan dat je Teams moet installeren.
- In Teams kom je in een scherm waar je je geluid en video kunt instellen en eventueel een achtergrond filter kunt kiezen.
- Klik vervolgens op ‘nu deelnemen’.
- Je komt in de wachtkamer. Ook daar kun je je camera en microfoon aan- of uitzetten.
- Rond de afgesproken tijd laat ik je binnen in de “therapieruimte’.
- Als je in de ‘ruimte’ bent waar we deze sessie hebben zie je een aantal icoontjes waarvan de meeste voor zichzelf spreken. Bij de 3 puntjes kun je nog wat extra dingen instellen.Meer informatie door Microsoft Teams zelf.
Informatie over je houding en de positie van je telefoon en/of laptop.
Jij zet je telefoon of laptop zo neer dat ik je hele lichaam zie als je zit, staat en ligt. Natuurlijk kun je deze bij het veranderen van houding wat verschuiven.
Je kunt zitten op een stoel, in kleermakerszit of op een meditatiekrukje. Liggen op je bed, een bank de grond.
Ik wil graag zien en meevoelen wat er gebeurt in je lijf, waar je aandacht is etc. Ik heb een webcamera die kan in- en uitzoomen. Dat maakt dat ik zonodig ook dingen kan uitleggen op het white board en je me kunt zien als ik zit, lig of sta. Daarnaast kan ik je natuurlijk met mijn stem door een aandachtsvorm heen begeleiden.
Indien nodig kun je vooraf aan je sessie op afstand uitzoeken hoe je je telefoon en laptop neerzet zodat ik je goed kan zien. Dat doe je of zelf of mbv de aanwijzingen die ik hieronder geef in combinatie met het beeld dat je ziet en het geluid dat je hoort na ingelogd te zijn in Teams.
Wil je dat de eerste keer eerder uitzoeken dan de dag van je afspraak? App of mail me, dan stuur ik je de link voor ons beeldbelgsprek eerder en kun je via die link inloggen.
Zitten.
- Het is het meest makkelijk als je je stoel of zitbal vóór je bed of bank zet waarop je straks gaat liggen óf op je bank of bed gaat zitten. (mits je niet téveel wegzakt in het matras).
- Zet je telefoon in de ‘portret modus’, echt bijna helemaal rechtop staand tegen iets aan.
Zet het scherm van je laptop ongeveer in een hoek van 90 graden. - Je telefoon of laptop staat bij voorkeur op dezelfde hoogte als je stoelzitting / de hoogte van de zitbal / de hoogte van bank of het bed waar je op zit.
- Maak de afstand tussen telefoon of de laptop en stoel zo groot dat ik je nagenoeg helemaal kan zien zitten. Deze afstand zal ergens tussen 1,3 en 1,5 mtr. liggen. De telefoon of laptop kan recht voor je of een beetje diagonaal voor je staan.
- Kies je voor zitten in kleermakerszit of op een meditatiekrukje of -kussen: je zit op je bed, een bank of op de grond. Zet de telefoon in ‘portret modus’ ongeveer op dezelfde hoogte als de hoogte waarop jij zit en op ongeveer 1 mtr. afstand.
Staan.
Het is fijn als ik je hele lichaam inclusief hoofd kan zien. Maar ik zie in ieder geval graag je voeten, benen, bekken, buik en een deel van je romp.
Als je de positie van je telefoon of laptop bij zitten als uitgangspunt neemt is het een kwestie van je device iets anders neerzetten. Waarschijnlijk zo rechtop mogelijk. Iets diagonaal van je kan ook helpen. We zoeken dit wel uit samen als we deze houding gebruiken.
Liggen.
Het is fijn als ik je hele lichaam inclusief hoofd kan zien. Maar ik zie in ieder geval graag je hoofd, nek en schouders, borstkas, buik, bekken en een deel van je bovenbenen.
- Zet je telefoon bij liggen in ‘landscape modus’.
- Schuif je device óf nog iets verder weg óf iets meer richting je voeten.
- De afstand tussen telefoon of laptop en bed/bank/jouw plek op de grond zal ongeveer 1,0 tot 1,5 mtr zijn.
Bijgewerkt op 07-10-2022