Praktisch

Vergoeding haptotherapie en  zwangerschapsbegeleiding, betaling, afzegging

Vergoeding haptotherapie en zwangerschapsbegeleiding

Mijn lidmaatschap van de VVH betekent dat de begeleidingen die ik geef (gedeeltelijk) worden vergoed door nagenoeg alle zorgverzekeraars, mits je de juiste aanvullende polis hebt. Meestal geldt er een maximumvergoeding per sessie (per dag) én een maximum vergoeding per jaar. De hoogte van het bedrag dat vergoed wordt verschilt per zorgverzekeraar en per type aanvullende polis. Je zorgverzekeraar kan je hier  meer informatie over geven.
Je kunt ook de vergoedingen checker hiernaast gebruiken. Daar zie je wat jouw zorgverzekering vergoedt bij de polis die jij afgesloten hebt. Je kunt ook doorklikken naar het vergoedingen overzicht haptotherapie van de VVH. Daar kun je lezen onder welke aanvullende polis jouw zorgverzekeraar haptotherapie vergoedt. En welk bedrag vergoed wordt. Daar vind je ook de informatie van andere zorgverzekeringen of andere polissen.
Check deze info altijd in de polis van je zorgverzekeraar of neem telefonisch contact met ze op. Check ook de voorwaarden waaraan de haptotherapeut(e) moet voldoen!

Er zijn enkele bijzondere wijzen van vergoeden van haptotherapie. Denk aan vergoeding middels een persoonsgebonden budget (PGB), vergoeding door de Gemeentelijke Sociale Dienst en vergoeding door de werkgever. Meer daarover lees je in de pdf over de vergoeding van haptotherapie.

Kom je er niet uit of heb je vragen over specifieke eisen van je zorgverzekering of jouw specifieke situatie? Laat het me weten, dan kijken we samen wat er mogelijk is. Voor zover ik weet vergoeden alle zorgverzekeraars die haptotherapie vergoeden de begeleidingen die ik geef, mits je de juiste aanvullende polis hebt.

Klik hier(PDF) voor meer uitgebreide informatie over vergoeding van haptotherapie.

Klik hier (PDF) voor meer uitgebreide informatie vergoeding van zwangerschapsbegeleiding.

Betaling

Jij betaalt de begeleidingen aan mij en declareert zelf bij je zorgverzekering.
Je betaalt de begeleidingen per keer per pin.
Haptotherapie valt NIET onder het € 385 eigen risico!

Afzeggen van een afspraak

Bij het niet nakomen van een afspraak en bij afzeggen korter dan 24 uur vooraf aan een afspraak, bereken ik 100% van het geldende tarief. Ook bij overmacht!
Klik hier (PDF) voor de gehele regeling.

Vragen over betaling of vergoeding in jouw specifieke situatie?