Haptotherapie

Inleiding

Lees hier welke sessies er mogelijk zijn. 

Wij mensen willen begrijpen wie we zijn

De taal van het verstand is ons instrument om te beredeneren hoe de wereld in elkaar steekt. Zo zoeken we oplossingen voor de problemen die het leven ons voorschotelt.

Het resultaat is vaak onvoldoende. Dit kan komen doordat we vergeten de signalen van ons lichaam mee te laten wegen, want de taal van ons lichaam blijkt ons minder vertrouwd. Het lichaam spreekt met fysieke spanning en gevoelens – signalen waarvan we ons niet altijd bewust zijn. Soms worden we die signalen wel gewaar, maar zonder te weten wat ze ons vertellen.

“Ik was altijd buiten mezelf op zoek naar kracht en vertrouwen maar het komt van binnenuit. Het is daar de hele tijd.”

Anna Freud

Welke gevoelens heb jij? En hoe kun je ze dragen? Wat betekenen de spanningen in je lichaam? Hoe kun je ze verminderen?

Haptotherapie helpt je de taal van het lichaam te verstaan en te hanteren. Voelen en denken ontmoeten elkaar, zodra je hun talen kunt verbinden. Je leert jezelf anders te bezien, net als de wereld om je heen en de problemen die je ervaart. Je innerlijke houding verandert en daardoor de manier waarop je in het leven staat.

Je leert je te laten leiden door je innerlijke wijsheid. Aangeleerd gedrag kun je vervangen door een leefwijze die bij jou past. Je ontdekt in jezelf een veilige basis die je altijd kunt raadplegen.

Onder het tabblad praktisch vind je veel informatie over allerlei praktische zaken rondom het opstarten en volgen van haptotherapie in mijn praktijk. Daar lees je onder het kopje ‘nieuwe cliënten’ of ik ruimte heb voor afspraken met je.

Geïnteresseerd in haptotherapie of belangstelling voor een intake?