Sessies in COVID-19 tijd.

Details van een haptotherapie beeldbel sessie.

Algemene informatie over een beeldbel sessie via Therapieland.

We beeldbellen via Therapieland. Je kunt dat doen via je telefoon ( Android: via een app – Apple: via je browser) of via de browser van een laptop met web camera.

 • Fijn als jij op de starttijd van de sessie zelf al ingelogd bent zodat we de sessie ook echt op tijd kunnen opstarten.
 • Zorg dat je telefoon of laptop voldoende opgeladen is of aan de oplader/stroom zit.
 • Zorg voor een rustige omgeving waar geen mensen in- en uit lopen. En liefst geen honden in de ruimte, katten is afhankelijk van hoe je kat zich gedraagt.
 • In de ruimte waar we de beeldbellen sessie hebben zie je een aantal icoontjes waarvan de meeste voor zichzelf spreken. Bij de 3 puntjes kun je nog wat extra dingen instellen.

Beeldbellen per telefoon.

 • Wil je bij een Android toestel vooraf aan de sessie de ‘Blikbel app’ van Therapieland BV downloaden in de google play store. Geef de app toestemming je microfoon en camera te gebruiken, want anders hoor en/of zie ik je niet.
 • Liefst zet je je telefoon op ‘niet storen’. Ik ga ervan uit dat je de telefoon niet opneemt als je tijdens de beeldbellen sessie gebeld wordt en niet reageert als je geappt wordt.
 • Ik stuur ik je de dag van je afspraak een link per mail. Deze mail komt van Therapieland en heeft als titel: ‘U bent uitgenodigd om te beeldbellen’.
 • Vanaf dat moment kun je inloggen. Je klikt op de link en komt op een scherm van de ‘Blikbel app’ (Android) of gaat direct naar je browser (Apple). Je klikt op ‘open’ en komt in de ruimte waar we de beeldbel sessie hebben. Op onze afspraaktijd zie en hoor je mij ook en starten we de sessie.
  ( Via deze link kun je dus eventueel ook uitproberen hoe het werkt, vooraf aan de sessie. Je kunt via de link meerdere keren inloggen en weer uitloggen.)
 • Zorg je ervoor dat je telefoon zo staat dat ik je goed kan zien, zowel zittend en liggend? Zie de tekst hieronder bij ‘je houding en de positie van je telefoon of laptop’.

Beeldbellen per laptop.

 • Ik stuur ik je de dag van je afspraak een link per mail. Deze mail komt van Therapieland en heeft als titel: ‘U bent uitgenodigd om te beeldbellen’.
 • Vanaf dat moment kun je inloggen via de link in de mail.  Je klikt op de link, in je browser*1 opent zich een pop-up scherm en je bent direct in de de ruimte waar we de beeld bel sessie hebben. Je moet toestemming geven om je camera en microfoon te gebruiken. Op onze afspraaktijd zie en hoor je mij ook en starten we de sessie.
 • Via deze link kun je dus eventueel ook uitproberen hoe het werkt, vooraf aan de sessie. Je kunt via de link meerdere keren inloggen en weer uitloggen.
 • Zorg je ervoor dat je laptop zo staat dat ik je goed kan zien, zowel zittend en liggend? Zie de tekst hieronder bij ‘je houding en de positie van je telefoon of laptop’.

*1 deze applicatie werkt het beste op Google Chrome, Opera en de laatste versie van Edge. Fijn als je een van deze browsers gebruikt. In overige browsers kunnen er problemen met de camera of het geluid optreden. Mocht Therapieland opgestart zijn in een andere browser dan kun je de link zelf kopiëren en één van bovengenoemde browsers plakken. Je hoeft hiervoor niet ingelogd te zijn in Therapieland.

Lukt het niet? Handleidingen.

Je houding en de positie van je telefoon en/of laptop.

Jij zet je telefoon zo neer dat ik je hele lichaam zie als je zit op een stoel, staat en  ligt.  Als je dat liever wilt kun je ook in kleermakerszit zitten of op een meditatiekrukje. Zo kan ik zien wat er gebeurt in je lijf, waar je aandacht is etc. Ik heb een webcamera die kan in- en uitzoomen. Dat maakt dat ik zonodig ook dingen  kan uitleggen op het white board of  voordoen zittend op mijn stoel, liggend op de behandelbank of staand. Of  mee kan doen met wat ik jou vraag te doen zodat we het samen doen. Daarnaast kan ik je natuurlijk met mijn stem door een aandachtsvorm heen begeleiden.

Hoe je je telefoon en laptop neerzet zodat ik je goed kan zien kun je uitzoeken mbv de aanwijzingen die ik hieronder geef in combinatie met

 • de (web) camera van je laptop of telefoon. Laptop: typ in het windows zoekveld ‘camera’. Klik op camera.
  OF
 • het beeld dat je ziet en het geluid dat je hoort na ingelogd te zijn in Therapieland.

Vind je het fijn om dat in Therapieland uit te zoeken en wil je dat eerder doen dan de dag zelf? App of mail me, dan stuur ik je de link voor ons beeldbelgsprek eerder en kun je via die link in Therapieland. Je ziet dan jezelf in het Therapieland scherm.

Zitten.

 • Het is het meest makkelijk als je je stoel of zitbal vóór je bed of bank zet waarop je straks gaat liggen óf op je bank of bed gaat zitten. (mits je niet téveel wegzakt in het matras).
 • Zet je telefoon in de ‘portret modus’, echt bijna helemaal rechtop staand tegen iets aan.
  Zet het scherm van je laptop ongeveer in een hoek van 90 graden.
 • Je telefoon of laptop staat bij voorkeur op dezelfde hoogte als je stoelzitting / de hoogte van de zitbal / de hoogte van bank of het bed waar je op zit.
 • Schuif dan de telefoon of de laptop zover van je weg dat ik je helemaal kan zien zitten. Of schuif je stoel of zitbal zover naar achteren dat ik je helemaal kan zien zitten. Deze afstand zal ergens tussen 1,3 en 1,5 mtr. liggen. De telefoon of laptop kan recht voor je of een beetje diagonaal voor je staan.
 • Kies je voorzitten in kleermakerszit of op een meditatiekrukje of -kussen: je zit op je bed, een bank of op de grond. Zet de telefoon in ‘portret modus’ ongeveer op dezelfde hoogte als de hoogte waarop jij zit en op ongeveer 1 mtr. afstand.

Staan.

Als je zitten uitgezocht heb en dat als uitgangspunt neemt:

 • Als je je stoel of zitbal  wegschuift en gaat staan, zie ik het grootste deel van je lijf. Eventueel schuif je je telefoon of laptop nog wat verder weg of zet je deze iets meer diagonaal neer.
 • Ga je ergens anders in de ruimte staan: draai je telefoon of laptop in de richting waar je gaat staan. De afstand tussen telefoon of laptop en jou moet zeker 1,5 mtr zijn. zet je deze iets meer diagonaal neer.
 • Je telefoon staat nog steeds in de ‘portret modus’, echt bijna helemaal rechtop staand tegen iets aan. je laptopscherm in een hoek van 90 graden.
 • Zat je in kleermakerszit of op een meditatiekrukje of -kussen: zet de telefoon in ‘portret modus’ wat hoger dan op de grond – stoelzitting, kastje, tafeltje – op zeker 1.5 mtr afstand.

Het is fijn als ik je hele lichaam inclusief hoofd kan zien. Maar ik zie in ieder geval graag je voeten, benen, bekken, buik en een deel van je romp.

Liggen.

 • Zet je telefoon bij liggen in ‘landscape modus’.
 • Als je je stoel of zitbal vóór je bed of bank stond waarop je nu gaat liggen: je schuift je stoel of zitbal weg en gaat – goed ondersteund – liggen.
 • Ga je ergens anders in de ruimte liggen: draai je telefoon of laptop in de richting waar je gaat liggen. De afstand tussen telefoon of laptop en bed/bank moet dan ongeveer 1,5 mtr zijn.
  Waarschijnlijk zie ik je nu helemaal liggen, zo niet dan kunnen we op dat moment de telefoon of laptop óf nog iets verder weg schuiven óf iets meer richting je voeten schuiven.
 • Ga je nadat je gezeten hebt op de op de grond liggen, dan zet je de telefoon of laptop op dat moment ook op de grond, op ongeveer 1,5 mtr afstand.

Het is fijn als ik je hele lichaam inclusief hoofd kan zien. Maar ik zie in ieder geval graag je hoofd, nek en schouders, borstkas, buik, bekken en een deel van je bovenbenen.

Bijgewerkt op 07-05-2020