Skip to main content

Zwangerschapsbegeleiding

Een warm welkom voor jullie kind – inhoud van de begeleiding.

Voor wie

Ik geef de ‘haptonomische zwangerschapsbegeleiding’ nog maar mondjesmaat en alleen als de zwangere vrouw eerder haptotherapie of zwangerschapsbegeleiding gedaan heeft in mijn praktijk. Geldt dit voor jou lees dan verder op deze pagina en de sub-pagina’s onder het kopje zwangerschap. Ben jij als partner van een zwangere vrouw cliënt(e) in mijn praktijk geweest dan overleg ik graag samen met jullie of zwangerschapsbegeleiding in mijn praktijk voor jullie mogelijk is.

Begeleiding bij ‘bijzondere omstandigheden rondom zwangerschap en geboorte‘ valt onder haptotherapie. Lees verder bij de link.

Individuele haptonomische zwangerschapsbegeleiding voor jou en je partner.

Hierin begeleid ik de moeder en haar partner tijdens de zwangerschap en bij de voorbereiding op de geboorte, tijdens een redelijk ongecompliceerde zwangerschap van een eenling of meerling. We zien elkaar dan weer terug na de geboorte. Omdat het een individuele begeleiding is, stem ik deze af op jullie wensen en behoeften. Ook als vrouw zonder partner ben je welkom, dan passen we de begeleiding wat aan.

Is het geen ongecompliceerde zwangerschap of zijn er ‘bijzondere omstandigheden’, lees dan verder op deze pagina.

Rond de 18de tot 20ste week van de zwangerschap voel je de eerste bewegingen van jullie kind (of kindjes). Eerst twijfel je misschien nog maar langzaamaan wordt het steeds duidelijker. Dit is echt het kindje! Het is natuurlijk fantastisch dat jullie de aanwezigheid van je kind kunnen voelen en nu al contact kunnen maken. Even mooi is dat jullie beiden dit voelen kunnen leren toespitsen en gebruiken tijdens de zwangerschap en de geboorte. Als zwangere vrouw leer je je aandacht in je lichaam te brengen en te houden, van binnenuit contact te maken met je kindje en je bekken te voelen. Er is aandacht voor het verloop van de zwangerschap, het omgaan met de weeën de geboorte en de rol van de partner. Zo wordt een gezamenlijke beleving van de zwangerschap mogelijk, waarbij jullie als ouders samen met jullie kindje met vertrouwen naar de geboorte toe kunnen groeien. Een warm welkom!

Hoe je de begeleiding opstart en wat er aan de orde komt meer in detail, lees je hier.

Jullie groeien als ouders samen naar de geboorte toe, in samenspel met jullie kindje. Een warm welkom!

Wanneer opstarten.

Je kunt de begeleiding opstarten vanaf het moment dat jij als moeder je kindje voelt bewegen. Ben je verder dan 24 weken in je zwangerschap informeer dan even naar de mogelijkheden. Eerder opstarten dan jij beweging voelt kan ook.

Hier lees je ervaringen van cliënten haptonomische zwangerschapsbegeleiding.
Hier lees je een artikel over haptonomische zwangerschapsbegeleiding.
Hier lees je het artikel ‘Minder last van pijn bij de bevalling’.

Geïnteresseerd in deze zwangerschapsbegeleiding?