Haptonomische zwangerschapsbegeleiding

Bijzondere omstandigheden rondom zwangerschap

Deze haptonomische begeleiding

kan steun bieden bij allerlei bijzondere omstandigheden rond zwangerschap en geboorte. Ik nodig je uit met me te overleggen over de mogelijkheden in jouw of jullie specifieke situatie. We kunnen (telefonisch) afstemmen of jullie bij mij aan het goede adres zijn. In een eerste afspraak bespreken we uitgebreider wat er speelt en wat jij of jullie nodig hebben om op een goede manier je eigen weg te vinden.

Afhankelijk van de reden waarvoor jij komt is dit óf meer haptotherapie óf puur zwangerschapsbegeleiding. En wordt ook als zodanig gedeclareerd.  Ik bespreek dit vooraf met je als dat nodig is.

Enkele voorbeelden van bijzondere omstandigheden

Het voorbereiden op een zwangerschap

Voorbereiden in fysieke zin: je lijf en schoot voorbereiden op een toekomstige zwangerschap.
Voorbereiden in emotionele zin: wil je graag kinderen maar twijfelen jullie (of een van jullie) of je emotioneel klaar bent voor een – nieuwe – zwangerschap, dan kan deze begeleiding je helpen een antwoord te vinden op deze vraag. In een of meer begeleidingen besteden we daar aandacht aan. Dat kan een begeleiding voor jullie samen zijn of voor een van jullie afzonderlijk. Neem gerust contact met me op als je hierover meer wil weten.

De begeleiding zonder partner of met iemand anders

Ook als je geen partner hebt of deze langdurig afwezig is, kan deze begeleiding iets voor je betekenen. Het is mogelijk de begeleiding te volgen met een intieme vriend(in).
Heb je wel een partner maar voelt deze niets voor deze begeleiding, dan kunnen we overleggen over jouw wensen en mogelijkheden. Kom je als vrouw alleen dan zal de opzet enigszins anders zijn, maar de rode draad blijft als beschreven in ‘Details begeleiding’.

zwangerschap

Wat heb jij nodig om op een goede manier je weg te vinden vooraf aan of in de zwangerschap en rondom de geboorte of erna?

Emotionele of fysieke problemen in de huidige zwangerschap

Problemen met zwanger zijn of in jullie leven voorafgaand aan of tijdens deze zwangerschap kunnen ook aanleiding zijn voor begeleiding. Denk aan miskramen, een te vroeg geboren kindje, het overlijden van een kindje. Maar ook problemen in relationele zin of gebeurtenissen in jullie families.

Lees hier meer over haptonomie en fysieke problemen.

Problemen na de geboorte

Denk aan:

  • problemen die jij als ouder ondervindt in het contact met of het gevoel voor je kind;
  • problemen met het verwerken van het verloop van de geboorte van je kind;
  • problemen met het verwerken van het verloop in de periode ná de geboorte van je kind;
  • problemen van je kind zoals slecht slapen, veel huilen of nauwelijks reageren op het contact met jullie.

Lees hier(PDF) meer uitgebreid in welke situaties ik iets voor jullie kan betekenen, maar je mag me ook direct bellen, appen of mailen.

Overleggen over de mogelijkheden?