Sessies in COVID-19 tijd.

Je gezondheid en je keuze voor een sessievorm.

Je gezondheid en je keuze voor een sessievorm.

Een paar dagen voor je afspraak krijg je van mij een mail met als vragen je gezondheid te checken en een sessievorm te kiezen. Je gezondheid check je aan de hand van onderstaande gezondheidsvragen. Je sessievorm kies je daarna.

Of je voorkeurs sessievorm mogelijk is, is afhankelijk van je gezondheid. Moet je een van de 4 gezondheisdvragen met ja beantwoorden, dan zetten we je afspraak om in een beeldbellen sessie. Fijn als je me dan even appt voor overleg.

Je gezondheid.

 1. Heb je op dit moment een of meerdere van de volgende (ook milde!) symptomen:  verkoudheid of griepachtige klacht, neusverkoudheid, loopneus, kuchen, hoesten of niezen, keelpijn, benauwdheid, verhoging tot 38 graden of koorts?
 2. Heb jij de afgelopen 24 uur een van bovenstaande symptomen gehad?
 3. Heb je huisgenoten/gezinsleden/ andere mensen met wie je in contact geweest bent met een van bovenstaande symptomen?
 4. Is er bij jouzelf of een huisgenoot/gezinslid / iemand met wie je regelmatig contact hebt in de afgelopen 14 dagen corona vastgesteld?

Bij 4 x een nee op de 4 gezondheidsvragen zijn in principe alle sessie vormen mogelijk.
Bij een of meerdere ja’s is vaak alleen een  beeldbellen sessie mogelijk. Soms is een buitensessie ook mogelijk. Dus fijn als je me even appt of mail voor overleg hierover

Uitzonderingen:

 • Heb je hooikoorts dan zul je vraag 1 en/of 2 waarschijnlijk met ‘ja’ beantwoorden, maar ben je toch welkom voor een sessie in de praktijk of een buiten sessie.
 • Heb je jonge kinderen en is je kind verkouden of heeft het een snotneus en moet je vraag 3 met ‘ja’ beantwoorden’? Fijn als je dan even met me overlegt. Vaak kan je sessie in de praktijk of buiten dan toch doorgaan.
 • Soms ben jijzelf of is een van je gezinsleden het hele jaar door ‘een soort van verkouden’of ‘problemen met holtes’. Fijn als je dan even met me overlegt. Vaak kan je sessie in de praktijk of buiten dan toch doorgaan.

Je sessievorm kiezen.

In de agenda staat standaard een sessie in de praktijk met aanraking.  Waarbij we aan het begin van de sessie kiezen voor het wel of niet waarborgen van de 1,5 mtr afstand grens.

Je keuze en wat moet je doen:

 1. Kies je voor bovenstaande sessie in de praktijk met aanraking dan hoef je mij niet te mailen of appen. Fijn als je de details van een sessie in de praktijk leest en meeneemt wat ik je vraag mee te nemen. Ik zie je op de afgesproken tijd in de praktijk.
  Wil je liever een sessie op 1,5 mtr. afstand zonder aanraking dan betekent het dat we een buiten sessie doen. Deze geef ik voorlopig niet in de praktijk, behalve bij harde regen. Lees verder bij punt 2.
 2. Kies je voor een buitensessie met of zonder aanraking?* App of mail me dan uiterlijk 2 uur vóór je afspraak je keuze zodat ik me kan voorbereiden op de juiste sessie. Fijn als je de details voor een buitenafspraak leest. Ik zie je op de afgesproken tijd bij de praktijk.
 3. Kies je voor een beeldbellen sessie*? Of moet je daar vanwege je gezondheid voor kiezen: app of mail me dan uiterlijk 2 uur vóór je afspraak  Fijn als je de details voor een beeldbellen sessie leest. Ik bel je op de afgesproken tijd.

Wil je overleggen over de sessievorm dan graag wat langer dan 2 uur van te voren appen als het kan, want dat lukt me niet altijd binnen 2 uur.

Ik begrijp dat na je sessievorm keuze de gezondheid van jou of de mensen om je heen nog kan veranderen. In dat geval hoor ik dat alsnog graag. Is een sessie in de praktijk of buiten niet mogelijk dan zetten we de afspraak om in een beeldbellen sessie. Dat kan nog tot kort voor je afspraak.

*   Ik vind een buitensessie met of zonder aanraking en in iets minder mate een beelbellen sessie hele fijne sessievormen en wil graag doorgaan met het geven van deze sessies. Maar deze geef ik dan liefst – en indien w.b. gezondheid mogelijk – in afwisseling met sessies in de praktijk met aanraking.

De gang van zaken rondom behandeling en hygiëne in de praktijk of – als je meer toelichting wilt – het behandel- en hygiëneprotocol van de praktijk lezen.

Bijgewerkt op 26-06-2020