Sessies in COVID-19 tijd.

Je gezondheid en je keuze voor een sessievorm.

I.v.m. de lockdown is tot 9 februari 2021 alleen een beelbel sessie mogelijk.

Je gezondheid en je keuze voor een sessievorm.

Tijdens de lockdown is  alleen een beelbel sessie mogelijk. Meer informatie hierover lees je hier.

De dag voor je afspraak krijg je van mij een mail met als vragen je gezondheid te checken en zonodig je sessievorm aan te passen. Je gezondheid check je aan de hand van onderstaande gezondheidsvragen. Je sessievorm kies je daarna. De 4 intakesessies zijn in principe binnen sessies, dus daarvoor geldt deze sessiekeuze niet.

Je gezondheid.

 1. Heb je op dit moment een of meerdere van de volgende (ook milde!) symptomen:  verkoudheid of griepachtige klacht, neusverkoudheid, loopneus, kuchen, hoesten of niezen, keelpijn, benauwdheid, verhoging tot 38 graden of koorts?
 2. Heb jij de afgelopen 24 uur een van bovenstaande symptomen gehad?
 3. Heb je huisgenoten/gezinsleden/ andere mensen met wie je langer dan 15 min binnen 1,5 mtr in contact geweest bent met een van bovenstaande symptomen?
 4. Is er bij jouzelf of een huisgenoot/gezinslid / iemand met wie je regelmatig contact hebt in de afgelopen 14 dagen corona vastgesteld?

Bij 4 x een nee op de 4 gezondheidsvragen zijn in principe alle sessie vormen mogelijk.

Kun je niet volmondig nee zeggen op de 4 gezondheidsvragen, dan ga ik ervan uit dat je altijd vooraf aan je afspraak met mij overlegt over het type sessie.

Krijg je binnen 48 uur na je bezoek aan mijn praktijk klachten en heb je vervolgens een positieve COVID-19 test dan ga ik ervan uit dat je me dat laat weten. Dankjewel!

Enkele voorbeelden:

 • Twijfel je of je in quarantaine moet (bij ziekte van jezelf, een huisgenoot gezinslid, bekende), lees dan hier (PDF) of hier of dat zo is. Maar toch fijn als je voor je afspraak even met me overlegt.
 • In de volgende situatie ga ik er van uit dat je vooraf aan je afspraak met me overlegt over het type sessie dat mogelijk is:
  als je langer dan 15 min binnen 1,5 mtr in contact geweest ben met huisgenoten/gezinsleden/andere mensen met de bekende symptomen
  en
  als dat contact plaats vondt binnen 48 uur voordat de symptomen ontstonden.
  Dit geldt altijd, ongeacht of er een test geweest is of niet en de uitslag van de test.
 • Als je zelf klachten hebt maar een negatieve COVID-19 test ben je in principe weer welkom als je 24 uur lang geen gezondheidsklachten meer hebt. Maar het is fijn als je even telefonisch met me overlegt. Soms kun je al eerder komen nl. Een beeldbel sessie is altijd mogelijk.
 • Heb je een positieve COVID-19 test gehad dan ben je weer welkom als je 72 uur klachtenvrij bent en minimaal 7 dagen na start van de symptomen. Een beeldbel sessie is altijd mogelijk. Overleg is fijn!
 • Heb je jonge kinderen en is je kind verkouden of heeft het een snotneus en moet je vraag 3 met ‘ja’ beantwoorden’? Fijn als je dan even met me overlegt. Graag vooraf aan je contactname even checken of je kind koorts heeft. Een sessie in de praktijk kan niet altijd, een buiten sessie meestal wel. Een beeldbel sessie kan altijd.

Uitzonderingen:

 • Hooikoorts:
  Heb jij of hebben je huisgenoten/gezinsleden/ andere mensen met wie je langer dan 15 min binnen 1,5 mtr in contact geweest bent hooikoorts dan zul je vraag 1, 2 of 3 met ‘ja’ beantwoorden. Dan ben je toch welkom voor een sessie in de praktijk of een buiten sessie. Overleg is niet nodig.
 • Doorlopend verkouden of problemen met holtes:
  Soms ben jijzelf of heeft  een van je huisgenoten/gezinsleden/ andere mensen met wie je langer dan 15 min binnen 1,5 mtr in contact geweest bent  het hele jaar door ‘een soort van verkouden’. Of  heb jij of heeft een van hen  ‘problemen met holtes’. Fijn als je dan even met me overlegt. Vaak kan je sessie in de praktijk of buiten toch doorgaan.

Je sessievorm kiezen.

Tot 9 februari 2021 is de enige optie een beeldbel sessie! Alles wat hieronder staat geldt weer vanaf 19-01-2021 ( hoop ik!)

In de agenda staat standaard een sessie in de praktijk met aanraking.  Waarbij we aan het begin van de sessie kiezen voor het wel of niet waarborgen van de 1,5 mtr afstand grens.

Je keuze en wat moet je doen:

 1. Kies je voor bovenstaande sessie in de praktijk met aanraking dan hoef je mij niet te mailen of appen. Fijn als je de details van een sessie in de praktijk leest en meeneemt wat ik je vraag mee te nemen. Ik zie je op de afgesproken tijd in de praktijk. Kies je voor een sessie op 1,5 mtr. afstand zonder aanraking dan betekent het in principe dat we een buiten sessie doen. Liever geef ik deze ‘op 1,5 mtr afstand sessies’ niet in de praktijk, behalve bij harde regen. Lees verder bij punt 2.
 2. Kies je voor een buitensessie met of zonder aanraking?*
  App of mail me dan uiterlijk een dagdeel vóór je afspraak je keuze zodat ik me kan voorbereiden op de juiste sessie. Fijn als je de details voor een buitenafspraak leest. Ik zie je op de afgesproken tijd bij de praktijk.
 3. Kies je voor een beeldbel sessie*?
  Of moet je daar vanwege je gezondheid voor kiezen: app of mail me dan uiterlijk 1 uur vóór je afspraak  Fijn als je de details voor een beeldbel sessie leest. Ik bel je op de afgesproken tijd.

Wil je overleggen over de sessievorm dan graag wat langer dan 1 uur van te voren appen als het kan, want dat lukt me niet altijd binnen 1 uur.

Ik begrijp dat na je sessievorm keuze de gezondheid van jou of de mensen om je heen nog kan veranderen. In dat geval hoor ik dat alsnog graag. Is een sessie in de praktijk of buiten niet mogelijk dan zetten we de afspraak om in een beeldbellen sessie. Dat kan nog tot kort voor je afspraak.

*   Ik vind een buitensessie met of zonder aanraking en in iets minder mate een beelbellen sessie hele fijne sessievormen en wil graag doorgaan met het geven van deze sessies. Maar deze geef ik dan liefst – en indien w.b. gezondheid mogelijk – in afwisseling met sessies in de praktijk met aanraking.

Hier lees je de gang van zaken rondom behandeling en hygiëne in de praktijk. Of als je meer toelichting wilt het behandel- en hygiëneprotocol van de praktijk.

Bijgewerkt op 07-10-2020

Lees mijn post:

Een hart onder de riem voor mijn cliënten.

Een roerige week in een roerig jaar.
Voor mij, maar vooral voor mijn cliënten…
Geplaatst door Tineke Kolvenbach Haptotherapie
op Zaterdag 19 december 2020