Sessies in COVID-19 tijd.

Je gezondheid en je keuze voor een sessievorm.

Je gezondheid en je keuze voor een sessievorm.

De dag voor je afspraak krijg je van mij per mail een afspraakherinnering. Daarin vraag ik je ook je gezondheid te checken aan de hand van onderstaande gezondheidsvragen. En zonodig – in overleg met mij – je sessie vorm aan te passen.

Ook als het COVID-19 technisch gezien niet nodig is, is een andere sessie vorm dan een afspraak in de praktijk mogelijk. Maar overleg dat a.u.b. ook eerst even met mij.

De 4 intakesessies zijn in principe binnen sessies. Daarvoor geldt deze vrije sessiekeuze, als je COVID technisch gezond bent, niet!

Je gezondheid.

 1. Heb je op dit moment een of meerdere van de volgende (ook milde!) symptomen:  verkoudheid of griepachtige klacht, neusverkoudheid, loopneus, kuchen, hoesten of niezen, keelpijn, benauwdheid, verhoging tot 38 graden of koorts, smaakverlies, reukverlies?
 2. Heb jij de afgelopen 24 uur een van bovenstaande symptomen gehad?  zie *A
 3. Heb je huisgenoten/gezinsleden/ andere mensen met een van bovenstaande symptomen met wie jij langer dan 15 min binnen 1,5 mtr in contact geweest bent met een van bovenstaande symptomen?
 4. Is er bij jouzelf of een huisgenoot/gezinslid / iemand met wie je regelmatig contact hebt in de afgelopen 14 dagen corona vastgesteld? zie *B
 5. Ben je in quarantaine (of in een code oranje of rood gebied geweest of heb je deelgenomen aan een risico event de afgelopen 14 dagen)? zie * C

Bij een nee op elk van deze 5 gezondheidsvragen is een sessie in de praktijk of een buitensessie mogelijk. Een beeldbel sessie doen we alleen om COVID-19 redenen of als om andere dringende redenen geen andere sessie vorm mogelijk is.

Kun je niet volmondig nee zeggen op elk van deze 5 gezondheidsvragen, dan ga ik ervan uit dat je altijd overlegt met mij vooraf aan je afspraak. (Scroll naar ‘extra informatie’ voor enkele voorbeelden.) Overleg je korter dan 24 uur vooraf aan een afspraak (zie de afzegregeling) en is een afspraak in de praktijk niet mogelijk, dan zetten we je afspraak in principe om in een beeldbelafspraak.

*A
Als je zelf klachten hebt maar een negatieve COVID-19 test ben je weer welkom in de praktijk als je 24 uur lang geen COVID-19 gerelateerde gezondheidsklachten meer hebt. Tot die tijd is alleen een beeldbel sessie mogelijk.

*B
Heb je een positieve COVID-19 test gehad dan ben je weer welkom als je 48 uur klachtenvrij bent en minimaal 7 dagen na start van de symptomen. Tot die tijd is alleen een beeldbel sessie mogelijk.

* C
Je afspraak in de praktijk kan niet doorgaan als je zelf besluit om niet in quarantaine te gaan na bezoek aan een code oranje of rood gebied, waarbij quarantaine aangeraden wordt. Ook niet als je een of meer negatieve COVID testen hebt vooraf aan en na bezoek.
NB Dit geldt voor de 10 dagen na je bezoek. Eventueel vermindert tot 6 dagen erna met een negatieve COVID test afgenomen op de 5e dag en als je echt helemaal geen klachten hebt.

* D
Krijg je binnen 48 uur na je bezoek aan mijn praktijk klachten en heb je vervolgens een positieve COVID-19 test dan ga ik ervan uit dat je me dat laat weten. Dankjewel!

Extra informatie:
In de volgende situaties ga ik er van uit dat je ALTIJD overlegt met mij over je afspraakvorm. Een sessie in de praktijk kan dan niet altijd, een buiten sessie soms wel. Een beeldbel sessie kan altijd.

 • Als je twijfelt of je in quarantaine moet (bij ziekte van jezelf, of ziekte of quarantaine van een huisgenoot gezinslid, bekende). Lees  hier verder.
 • Als je zelf besluit om niet in quarantaine te gaan na bezoek aan een code oranje of rood gebied waarbij quarantaine aangeraden wordt. Ook als je een of meer negatieve COVID testen hebt vooraf aan en na je bezoek graag overleg.
 • Als je langer dan 15 min binnen 1,5 mtr in contact geweest bent met huisgenoten/gezinsleden/andere mensen met de bekende symptomen en jij geen symptomen hebt.
 • Als je jonge kinderen hebt en je kind verkouden is of een snotneus heeft en en je vraag 3 met ‘ja’ moet beantwoorden’.  Graag vooraf aan je contactname met mij even checken of je kind koorts heeft.

Uitzonderingen:

 • Hooikoorts:
  Heb jij of hebben je huisgenoten/gezinsleden/ andere mensen met wie je langer dan 15 min binnen 1,5 mtr in contact geweest bent hooikoorts dan zul je vraag 1, 2 of 3 met ‘ja’ beantwoorden. Dan ben je toch welkom voor een sessie in de praktijk of een buiten sessie. De eerste keer graag even overleggen met mij vooraf aan je afspraak.
 • Doorlopend verkouden of problemen met holtes:
  Soms ben jijzelf of een van je huisgenoten/gezinsleden/ andere mensen met wie je langer dan 15 min binnen 1,5 mtr in contact geweest bent  het hele jaar door ‘een soort van verkouden’. Of  heb jij of heeft een van hen  ‘problemen met holtes’. Graag even overleggen. Vaak kan je sessie in de praktijk of buiten toch doorgaan.

Je sessievorm kiezen.

In de agenda staat standaard een sessie in de praktijk met aanraking.  Waarbij we aan het begin van de sessie kiezen voor het wel of niet waarborgen van de 1,5 mtr afstand grens.

Je keuze en wat moet je doen:

 1. Kies je voor bovenstaande sessie in de praktijk met aanraking dan hoef je mij niet te mailen of appen. Fijn als je de details van een sessie in de praktijk leest en meeneemt wat ik je vraag mee te nemen. Ik zie je op de afgesproken tijd in de praktijk.
 2. Kies je voor een sessie op 1,5 mtr. afstand zonder aanraking. dan zetten we je afspraak om in een buitensessie. Bhelave bij harde regen geef ik zo’n type sessie liever niet in e praktijk. Lees verder bij punt 2.
 3. Kies je voor een buitensessie met of zonder aanraking?*
  App of mail me dan uiterlijk een dagdeel vóór je afspraak je keuze. Fijn als je de details voor een buitenafspraak leest. Ik zie je op de afgesproken tijd bij de praktijk.
 4. Kies je voor een beeldbel sessie*?
  Of moet je daar vanwege je gezondheid voor kiezen: app of mail me dan uiterlijk 1 uur vóór je afspraak  Fijn als je de details voor een beeldbel sessie leest.

Wil je overleggen over de sessievorm dan graag wat langer dan 1 uur van te voren appen als het kan, want dat lukt me niet altijd binnen 1 uur.

Ik begrijp dat na je sessievorm keuze de gezondheid van jou of de mensen om je heen nog kan veranderen. In dat geval hoor ik dat alsnog graag. Is een sessie in de praktijk of buiten niet mogelijk dan zetten we de afspraak om in een beeldbellen sessie. Dat kan nog tot kort voor je afspraak.

*   Ik vind een buitensessie met of zonder aanraking en in iets minder mate een beelbellen sessie hele fijne sessievormen en wil graag doorgaan met het geven van deze sessies. Maar deze geef ik dan liefst – en indien w.b. gezondheid mogelijk – in afwisseling met sessies in de praktijk met aanraking.

Hier lees je de gang van zaken rondom behandeling en hygiëne in de praktijk. Of als je meer toelichting wilt het behandel- en hygiëneprotocol van de praktijk.

Bijgewerkt op 07-10-2020