Een afspraak? Gezondheid, sessie vorm, hygiëne en mondkapje

Je gezondheid en sessievorm.

De dag voor je afspraak krijg je van mij per mail een afspraakherinnering. Daarin vraag ik je ook je gezondheid te checken.

Je gezondheid

Wil je in onderstaande gevallen een COVID-19 zelftest doen en daarna overleggen met mij over wel of niet naar je afspraak kunnen komen, ook als de zelftest negatief is. Dankjewel! 

 • Als je verkouden bent, je ziek voelt of griepachtige symptomen hebt.
 • Als  je huisgenoten hebt met bovenstaande symptomen.
 • Als je de 2 dagen vooraf aan je afspraak langdurig in contact geweest bent met anderen met bovenstaande symptomen.
 • Als je afgelopen 5 dagen mensen gezien hebt die binnen 2 dagen nadat je ze gezien hebt een positieve zelftest hadden.
 • Bij twijfel over je gezondheid.

App of mail me kort je symptomen en hoe lang je deze hebt en de datum en uitslag van je (zelf)test. Hoe eerder je me dit laat weten hoe liever!

Is een afspraak in de praktijk niet mogelijk of wenselijk:

 • Dan kiezen we voor haptotherapie tussen een sessie in de praktijk, een buiten sessie, een beeldbel sessie of  we verschuiven je afspraak een aantal dagen.
 • Voor  zwangerschapsbegeleiding betekent het meestal dat we je sessie een aantal dagen verschuiven of een nieuwe plannen op wat langere termijn.

Overleg je korter dan 24 uur vooraf aan een afspraak (afzegregeling) en is een afspraak in de praktijk niet mogelijk, dan zetten we je afspraak in principe om in een beeldbel afspraak.

Wanneer ben je weer welkom in de praktijk na een positieve COVID-19 zelftest:

 • Als je klachten had: Als je 24 uur klachtenvrij bent én het minimaal 5 dagen geleden is dat je klachten kreeg = is dag 6 geteld vanaf de dag dat de klachten begonnen.
  Heb je geen koorts en geen pijnklachten meer (hoofdpijn, keelpijn, spierpijn etc.) maar ben je nog wel verkouden dan overleggen we samen over wat wijsheid is, want de verkoudheid kan soms erg lang duren.
 • Als je geen klachten had en hebt: op dag 6 geteld vanaf de testdatum.
 • Tot 10 dagen na het begin van je klachten dan wel je positieve testuitslag is het fijn als je me vooraf aan je afspraak even appt. Dan overleggen we kort over afstand houden en sessievorm. Daarna is overleg niet meer nodig. Lees eventueel deze rivm informatie.

Uitzonderingen waarbij je toch welkom bent voor een sessie in de praktijk zijn hooikoorts, doorlopend verkouden zijn of  langdurig problemen met holtes hebben. Als je jonge kinderen hebt en je kind verkouden is of een snotneus heeft is overleg vooraf aan je afspraak fijn. Wil je dan vooraf aan je contactname met mij even checken of je kind koorts heeft en een zelftest bij je kind doen? Dankjewel.

Heb je binnen 2 dagen na je bezoek mijn praktijk klachten en een positieve COVID-19 zelftest dan ga ik ervan uit dat je me dat laat weten. Dankjewel!

Hygiëne, wat mee te nemen naar de praktijk, mondkapje.

Kleding
Je kunt in je ondergoed op de bank gaan. Draag je een string neem dan een boxershort ofzo mee. Wil je liever niet in je ondergoed op de bank, draag dan tijdens de sessie een kort broekje/rokje met een shirt met korte mouwen of hemdje. Vind je ook dat niet fijn dan houd je je gewone kleren aan.

Lakens voor op de bank
Het is aan jezelf of je eigen lakens meeneemt  of mijn lakens gebruikt.
Neem jezelf lakens mee: Het is het makkelijkst als je een 2 persoons (onder) (hoes) laken/dekbedhoes meeneemt voor op het behandelbed, daar kun je óp liggen en dat kan ik over je heen leggen als je het fris vindt. En een kleine (hand)doek of kussensloop voor onder je hoofd.
Anders neem je een 1 persoons (onder) (hoes) laken voor op het behandelbed een vrij grote (hand)doek voor over je heen en een een kleine (hand)doek of kussensloop voor onder je hoofd.

Mondkapje.
Fijn als je een schoon liefst niet stoffen mondkapje meeneemt.
Je hoeft je mondkapje van mij niet te dragen als je binnenkomt, rondloopt, in de wachtkamer bent, als we in de behandelruimte op 1,5 mtr afstand zijn en in de meeste begeleidingssituaties. Maar als jij het wel wilt dragen en graag hebt dat ik het draag is dat prima.
Het mondkapje dragen we soms beide wel. Bv bij ruglig op de bank of andere situaties waarbij ik boven je hang of in je gezicht adem. En in de periode kort na doorgemaakte corona of als een van ons bepaalde symptomen heeft en we besloten hebben wel een sessie in de praktijk te doen.

Mijn uitgebreidere behandel- en hygiëneprotocol lees je hier.

Bijgewerkt op 22-04-2022