Een afspraak? Gezondheid, sessie vorm, hygiëne en mondkapje

Je gezondheid en sessievorm.

Op dit moment neem ik in de praktijk geen extra maatregelen. Wel vraag ik je de dag voor je afspraak je gezondheid te checken.

Je gezondheid

Wil je in onderstaande gevallen een COVID-19 zelftest doen en daarna overleggen met mij over wel of niet naar je afspraak kunnen komen, ook als de zelftest negatief is. Dankjewel! 

 • Als je verkouden bent, je ziek voelt of griepachtige symptomen hebt.
 • Als  je huisgenoten hebt met bovenstaande symptomen.
 • Als je de 2 dagen vooraf aan je afspraak langdurig in contact geweest bent met anderen met bovenstaande symptomen.
 • Als je afgelopen 5 dagen mensen gezien hebt die binnen 2 dagen nadat je ze gezien hebt een positieve zelftest hadden.
 • Bij twijfel over je gezondheid.

App of mail me kort je symptomen en hoe lang je deze hebt en de datum en uitslag van je (zelf)test. Hoe eerder je me dit laat weten hoe liever!

Is een afspraak in de praktijk niet mogelijk of wenselijk:

 • Dan kiezen we voor haptotherapie tussen een buiten sessie, een beeldbel sessie of  we verschuiven je afspraak een aantal dagen, mits dat agendatechnisch mogelijk is.
 • Voor  zwangerschapsbegeleiding betekent het meestal dat we je sessie een aantal dagen verschuiven of een nieuwe plannen op wat langere termijn.

Overleg je korter dan 24 uur vooraf aan een afspraak (afzegregeling) en is een afspraak in de praktijk niet mogelijk, dan zetten we je afspraak in principe om in een beeldbel afspraak.

Wanneer ben je weer welkom in de praktijk na een positieve COVID-19 zelftest:

 • Als je klachten had: Als je 24 uur klachtenvrij bent én het minimaal 5 dagen geleden is dat je klachten kreeg = is dag 6 geteld vanaf de dag dat de klachten begonnen.
  Heb je geen koorts en geen pijnklachten meer (hoofdpijn, keelpijn, spierpijn etc.) maar ben je nog wel verkouden dan overleggen we samen over wat wijsheid is, want de verkoudheid kan soms erg lang duren.
 • Als je geen klachten had en hebt: op dag 6 geteld vanaf de testdatum.
 • Tot 10 dagen na het begin van je klachten dan wel je positieve testuitslag is het fijn als je me vooraf aan je afspraak even appt. Dan overleggen we kort over afstand houden en sessievorm. Daarna is overleg niet meer nodig. Lees eventueel deze rivm informatie.

Uitzonderingen waarbij je toch welkom bent voor een sessie in de praktijk zijn hooikoorts, doorlopend verkouden zijn of  langdurig problemen met holtes hebben. Als je jonge kinderen hebt en je kind verkouden is of een snotneus heeft is overleg vooraf aan je afspraak fijn. Wil je dan vooraf aan je contactname met mij even checken of je kind koorts heeft en een zelftest bij je kind doen? Dankjewel.

Heb je binnen 2 dagen na je bezoek mijn praktijk klachten en een positieve COVID-19 zelftest dan ga ik ervan uit dat je me dat laat weten. Dankjewel!

N.B.
De regels die ik hanteer bij corona-achtige klachten lees je op deze pagina. Ik wil je een keer uitleggen wat de reden is waarom ik het doe zoals ik het doe. Maar daarna kap ik gesprekken over mijn corona beleid en het corona beleid van de overheid af. Je zult het moeten doen met mijn beleid. Kun je daarmee niet leven of hebben we daar iedere keer discussie over, dan is begeleiding in mijn praktijk niet zo’n goed idee.

Onderzoeken wat alles rondom COVID-19 voor jou persoonlijk betekent en/of betekend heeft is iets anders. Daar kunnen we uiteraard aandacht aan besteden.

Wat mee te nemen naar de praktijk.

Kleding
Er zijn een aantal opties. Haptotherapie werkt met aanraking en een aanraking op je kleding of op je blote huis is wezenlijk anders. Maar haptotherapie gaat ook over leren je grenzen te voelen en er naar te luisteren.
Kies met dit in je achterhoofd uit de volgende opties:

 • Je gaat in je ondergoed op de bank. Draag je een string neem dan een boxershort ofzo mee.
 • Je draagt tijdens de sessie een kort broekje/rokje met een shirt met korte mouwen of hemdje.
 • Je houdt je gewone kleren aan.

Lakens voor op de bank
Ik heb een schoon laken om op te liggen, een schoon laken voor over je heen als je het fris hebt  voor je en een kleine doek  voor onder je hoofd voor je. Het is aan jezelf of je deze lakens gebruikt of eigen lakens meeneemt.

Neem jezelf lakens mee:

 • Het is het makkelijkst als je een 2 persoons (onder) (hoes) laken/dekbedhoes meeneemt voor op het behandelbed. Daar kun je óp liggen en dat kan ik over je heen leggen als je het fris vindt. En een kleine (hand)doek of kussensloop voor onder je hoofd.
 • Anders neem je een 1 persoons (onder) (hoes) laken voor op het behandelbed mee, een vrij grote (hand)doek voor over je heen en een kleine (hand)doek of kussensloop voor onder je hoofd.

Mondkapje.
Op dit moment dragen we beide geen mondkapje, behalve als jij het wel wilt dragen en/of graag hebt dat ik het draag. Of als er omstandigheden zijn waarin het dragen van een mondkapje verstandiger is.

Bijgewerkt op 22-08-2022