Een afspraak? Gezondheid, sessie vorm, hygiëne

Je gezondheid.

De dag voor je afspraak krijg je van mij per mail een afspraakherinnering. Daarin vraag ik je ook je gezondheid te checken.

W.b. jouw gezondheid:

  • Ben je in quarantaine* of voel je je ziek neem dan geen risico en blijf  thuis. Ook met een negatieve COVID-19 (zelf)test. App of mail me kort dan bel ik je voor overleg over omzetten van de afspraak naar een beeldbel sessie of mogelijkheden tot verschuiven van de afspraak.
  • Bij verkoudheid of griepachtige klacht, neusverkoudheid, loopneus, kuchen, hoesten of niezen, keelpijn, benauwdheid, verhoging tot 38 graden of koorts, smaakverlies, reukverlies doe je een COVID-19 (zelf)test. Ook als deze negatief is heb ik graag dat je met me overlegt over wel of niet naar de praktijk komen.
  • Heb je een positieve COVID-19 test gehad* dan ben je weer welkom als je 48 uur klachtenvrij bent en minimaal 7 dagen na start van de symptomen. Lees verder onder het kopje quarantaine of COVID-19

W.b quarantaine of COVID 19 klachten van huisgenoten dan wel anderen waarmee jij in contact geweest bent: lees verder onder het kopje quarantaine of COVID-19

Voor bovenstaande situaties geldt hoe eerder je me dit laat weten hoe liever, in verband met opties voor het verschuiven van je afspraak en het beschikbaar komen van jouw afspraaktijd voor anderen.

Overleg je korter dan 24 uur vooraf aan een afspraak (afzegregeling) en is een afspraak in de praktijk niet mogelijk, dan zetten we je afspraak in principe om in een beeldbelafspraak.

Uitzonderingen waarbij je zonder overleg toch welkom bent voor een sessie in de praktijk zijn hooikoorts, doorlopend verkouden zijn of  langdurig problemen met holtes hebben. Als je jonge kinderen hebt en je kind verkouden is of een snotneus heeft is overleg vooraf aan je afspraak fijn. Wil je dan vooraf aan je contactname met mij even checken of je kind koorts heeft? Dankjewel.

Je sessievorm kiezen.

In de agenda staat standaard een sessie in de praktijk. Daarnaast is een buitensessie of een beelbelsessie mogelijk.

Een buitensessie kun je kiezen als je klachten hebt waardoor een sessie in de praktijk niet mogelijk is. Of omdat je graag een keer een buitensessie hebt, ook al ben je gezond.

Een beeldbelsessie doen we alleen om COVID-19 redenen of als om andere dringende redenen geen andere sessie vorm mogelijk is. Tijdens de intakefase is niet altijd een beeldbel sessie mogelijk, maar als dat aan de orde is hoor je van me of dat wel of niet past in jouw proces.

  • Als je belangstelling hebt voor een buitensessie app of mail me dan uiterlijk een dagdeel vóór je afspraak. Fijn als je de details voor een buitenafspraak leest. Ik zie je op de afgesproken tijd bij de praktijk.
  •  Moet je vanwege je gezondheid kiezen voor een beeldbelsessie*: app of mail me dan uiterlijk 1 uur vóór je afspraak  Fijn als je de details voor een beeldbel sessie leest.

*   Ik vind een buitensessie met of zonder aanraking en in iets minder mate een beelbel sessie prima sessie vormen en geef deze graag. Maar dan –  indien w.b. gezondheid mogelijk – in afwisseling met sessies in de praktijk.

Hygiëne.

Kleding
Je kunt in je ondergoed op de bank gaan. Draag je een string neem dan een boxershort ofzo mee. Wil je liever niet in je ondergoed op de bank, draag dan tijdens de sessie een kort broekje/rokje met een shirt met korte mouwen of hemdje. Vind je ook dat niet fijn dan houd je je gewone kleren aan.

Lakens voor op de bank neem je zelf mee. A.u.b. een 1 of 2 persoons (onder) (hoes) laken voor op het behandelbed, een kleine (hand)doek voor onder je hoofd en een vrij grote (hand)doek voor over je heen. Dat laatste hoeft niet als je een 2 persoons laken meeneemt want dan gebruik ik dat ook om over je heen te leggen.

Wil je ook een schoon mondkapje meenemen? Dank.

Quarantaine of COVID-19?

  1. Is er bij jouzelf of een huisgenoot/gezinslid / iemand met wie je regelmatig contact hebt in de afgelopen 14 dagen corona vastgesteld? zie *B
  2. Ben je in quarantaine of zou je in quarantaine moeten zijn maar heb je zelf besloten dit niet te doen?

In beide gevallen

  • is  een sessie in de praktijk of een buitensessie niet mogelijk, een beeldbel sessie wel.
  • ga ik er van uit dat je altijd overlegt met mij vooraf aan je afspraak.
  • overleg je korter dan 24 uur vooraf aan een afspraak (zie de afzegregeling) en is een afspraak in de praktijk niet mogelijk, dan zetten we je afspraak in principe om in een beeldbelafspraak.

Heb je een positieve COVID-19 test gehad dan ben je weer welkom als je 48 uur klachtenvrij bent en minimaal 7 dagen na start van de symptomen. Tot die tijd is alleen een beeldbel sessie mogelijk.

Krijg je binnen 48 uur na je bezoek aan mijn praktijk klachten en heb je vervolgens een positieve COVID-19 test dan ga ik ervan uit dat je me dat laat weten. Dankjewel!

Bijgewerkt op 23-11-2021