Skip to main content

Een afspraak? Gezondheid, sessie vorm, hygiëne en mondkapje

Je gezondheid en sessievorm.

Op dit moment neem ik in de praktijk geen extra maatregelen. Wel vraag ik je de dag voor je afspraak je gezondheid te checken.

Je gezondheid
Wil je in onderstaande gevallen een COVID-19 zelftest doen en daarna overleggen met mij over wel of niet naar je afspraak kunnen komen, ook als de zelftest negatief is.  Overleggen betekent: app of mail me kort je symptomen, hoe lang je deze hebt en de datum en uitslag van je (zelf)test. Hoe eerder je me dit laat weten hoe liever! Realiseer je de afzegregeling.  

  • Als je verkouden bent, je ziek voelt of griepachtige symptomen hebt.
  • Als  je huisgenoten hebt met bovenstaande symptomen.
  • Als je de 2 dagen vooraf aan je afspraak langdurig in contact geweest bent met anderen met bovenstaande symptomen.
  • Als je afgelopen 5 dagen mensen gezien hebt die binnen 2 dagen nadat je ze gezien hebt een positieve zelftest hadden.
  • Bij twijfel over je gezondheid.

Is een afspraak in de praktijk niet mogelijk of wenselijk:

  • Mogelijkheden bij overleg meer dan 24 uur vooraf aan je afspraak:
    • haptotherapie: een buiten sessie, een sessie op afstand per beeldbellen of  verschuiven van je afspraak, mits dat agenda technisch mogelijk is.
    • zwangerschapsbegeleiding: een aantal dagen verschuiven van je afspraak of een nieuwe plannen op wat langere termijn.
  • Mogelijkheden bij overleg korter dan 24 uur vooraf aan je afspraak dan zetten we je afspraak om in een buiten sessie of een sessie op afstand per beeldbellen.

Wanneer ben je weer welkom in de praktijk na een positieve COVID-19 zelftest:

  • Als je klachten had: Als je 24 uur klachtenvrij bent én het minimaal 5 dagen geleden is dat je klachten kreeg = is dag 6 geteld vanaf de dag dat de klachten begonnen.
  • Heb je geen koorts en geen pijnklachten meer (hoofdpijn, keelpijn, spierpijn etc.) maar ben je nog wel verkouden dan overleggen we samen over wat wijsheid is, want de verkoudheid kan soms erg lang duren.
  • Als je geen klachten had en hebt: op dag 6 geteld vanaf de testdatum.
  • Tot 10 dagen na het begin van je klachten dan wel je positieve testuitslag is het fijn als je me vooraf aan je afspraak even appt. Dan overleggen we kort over afstand houden en sessievorm. Daarna is overleg niet meer nodig. Lees eventueel deze rivm informatie.

Uitzonderingen waarbij je toch welkom bent voor een sessie in de praktijk zijn hooikoorts, doorlopend verkouden zijn of  langdurig problemen met holtes hebben. Als je jonge kinderen hebt en je kind verkouden is of een snotneus heeft is overleg vooraf aan je afspraak fijn. Wil je dan vooraf aan je contactname met mij even checken of je kind koorts heeft en eventueel een zelftest bij je kind doen? Dankjewel.

Heb je binnen 2 dagen na je bezoek mijn praktijk klachten en een positieve COVID-19 zelftest dan ga ik ervan uit dat je me dat laat weten. Dankjewel!

De regels die ik hanteer bij corona-achtige klachten lees je op deze pagina. Ik wil je één keer uitleggen wat de reden is waarom ik het doe zoals ik het doe. Maar daarna kap ik gesprekken over mijn corona beleid en het corona beleid van de overheid af. Je zult het moeten doen met mijn beleid. Kun je daarmee niet leven of hebben we daar iedere keer discussie over, dan is begeleiding in mijn praktijk niet zo’n goed idee.

Onderzoeken wat alles rondom COVID-19 voor jou persoonlijk betekent en/of betekend heeft is iets anders. Daar kunnen we uiteraard aandacht aan besteden.

Wat mee te nemen naar de praktijk.

Kleding
Er zijn een aantal opties. Haptotherapie werkt met aanraking en een aanraking op je kleding of op je blote huid is wezenlijk anders. Maar haptotherapie gaat ook over leren je grenzen te voelen en er naar te luisteren.
Kies met dit in je achterhoofd uit de volgende opties:

  • Je houdt je gewone kleren aan.
  • Je draagt tijdens de sessie een kort broekje/rokje met een shirt met korte mouwen of hemdje.
  • Je gaat in je ondergoed op de bank. Draag je een string neem dan een boxershort ofzo mee.

Omkleden kan vooraf aan je sessie in de wachtkamer, maar ook in de behandelruimte. Na de sessie kleed je je om in de behandelruimte.

Lakens voor op de bank
Ik heb alles wat nodig is voor je en het is voor mij helemaal prima als je mijn spullen gebruikt.  (Een schoon laken om op te liggen, een schoon laken voor over je heen als je het fris hebt voor je en een kleine doek  voor onder je hoofd.) Wil je liever je eigen lakens meenemen dan mag dat uiteraard.

Neem jezelf lakens mee:

  • Het is het makkelijkst als je een 2 persoons (onder) (hoes) laken/dekbedhoes meeneemt voor op het behandelbed. Daar kun je óp liggen en dat kan ik over je heen leggen als je het fris vindt. En een kleine (hand)doek of kussensloop voor onder je hoofd.
  • Anders neem je een 1 persoons (onder) (hoes) laken voor op het behandelbed mee, een vrij grote (hand)doek voor over je heen en een kleine (hand)doek of kussensloop voor onder je hoofd.

Mondkapje.
Op dit moment dragen we beide geen mondkapje, behalve als jij het wel wilt dragen en/of graag hebt dat ik het draag. Of als er omstandigheden zijn waarin het dragen van een mondkapje verstandiger is.

Bijgewerkt op 10-10-2022