Skip to main content

Haptotherapie

Kennismaking, eerste sessie, vervolgsessies.

De mogelijkheden.

W.b. aantal en frequentie van afspraken is er van alles mogelijk: af en toe een afspraak, een traject met regelmatige afspraken, een paar keer een langere afspraak van bv 2 of 3 uur. Ook ondersteuning door beeldbel afspraken tussen de afspraken in de praktijk door is mogelijk.
W.b. de vorm: hieronder en op de andere pagina’s onder het kopje haptotherapie lees je meer over de essentie van de therapie in de sessies in de praktijk of buiten: de verbinding met je lichaam en je innerlijke wereld verdiepen. Aanvullend daarop zijn ook een reading (op afstand) of een healing (op afstand) mogelijk. Meer info over de verschillende vormen lees je hier.

Elke innerlijke zoektocht is anders  en vraagt ook iets anders. We stemmen samen af wat het beste past bij jou als mens, jouw vraag en verdere situatie. Dat doen we na de eerste afspraak in de praktijk en in de loop van het traject.

Kennismakingsgesprek en eerste sessie.

Een afspraak maken voor een kennismakingsgesprek op afstand via beeldbellen is de eerste stap. Voelen wij beide na dit gesprek nog steeds een ‘ja’ dan maken we een afspraak voor een eerste sessie in de praktijk.

Een eerste sessie in de praktijk is de tweede stap. Hierin onderzoeken we in hoeverre je in contact bent met je lichaam en de fysieke- en gevoelssignalen die er zijn, hoe je met deze signalen omgaat en of er een relatie is met de problemen die je ervaart. Zo krijg ik zicht op dit alles en kan wat beter inschatten hoe we het beste kunnen gaan werken met jou vraag. Tegelijkertijd kun jij ervaren hoe ik werk. Ben je al eerder bij me geweest dan verloopt deze sessie wat anders.

Meestal hebben we een aantal dagen na deze eerste afspraak een ongeveer 15 min. gesprek op afstand: telefonisch of via beeldbellen) over of en hoe je verder wilt.  We bespreken ook wat het beste past bij waar jij aan wilt werken: af en toe een afspraak, een traject met regelmatige afspraken, een paar keer een langere afspraak van bv 2 of 3 uur. Er is veel mogelijk.

Je mag in fase een meer uitgebreide vragenlijst invullen, maar dat hoeft niet. Ook zonder dat vinden we onze weg wel. Dat wat voor mij belangrijk is te weten over jou bespreken of onderzoeken we tijdens het beeldbel gesprek of de eerste afspraak, maar ook in de latere sessies.

In de sessies die hierna volgen…

ontdek je wat het vraagt om het contact met jezelf te verdiepen en alle signalen die er zijn toe te laten en serieus te nemen. Anders gezegd:  je leert steeds meer in contact te zijn met jezelf, steeds meer gastvrouw of gastheer te zijn voor alles wat aanwezig is in jouw huis. Je ontdekt hoe gevoel toe te laten zonder er mee samen te vallen, zonder het gevoel te zijn. Stap voor stap wordt duidelijk wat alles in je lichaam jou te vertellen heeft en hoe je dat kunt combineren met de wijsheid in je hoofd. En ontdek je hoe je steeds meer naar jouw eigen innerlijke wijsheid kunt gaan luisteren en zo jouw weg ín het leven kunt gaan vinden.

Als je dat wilt.
is verdere verdieping van bovenstaande mogelijk. Werken met de rode draad die door je leven heen loopt, met thema’s die telkens weer doorspelen. Maar denk ook aan leren in contact blijven met jezelf terwijl je je verbindt met de ander of aanwezig bent in een ruimte =  jezelf niet verliezen, je verbinden met de aarde en het universum en het waarnemen van je eigen energieveld en dit uitbreiden of juist terug halen naar jezelf.

Evaluaties.
Regelmatig kijken we meer of minder uitgebreid wat de sessies je tot dan toe gebracht hebben. Aan het einde sluiten we de sessies en je traject af door terug te kijken op waar je stond toen je je traject startte, waar je nu staat, wat je graag meeneemt en wat je achterlaat. We bepalen in overleg hoe we dit precies gaan doen.

Hoe lang een sessie duurt lees je hier

Belangstelling voor een intake?