Skip to main content

Haptotherapie

Aanmelden, kennismaking, sessies.

Ik onderscheid de intake fase en de therapie fase.

De intake fase: aanmelden, kennismaken en eerste verkennende sessie.

30 min vrijblijvend kennismakingsgesprek op afstand via beeldbellen

Als ik ruimte heb voor nieuwe cliënten kun je via mijn pagina ‘nieuwe aanmeldingen’ een afspraak maken voor een kennismakingsgesprek per beeldbellen.

Verkennende sessie.

Als wij beide inschatten dat therapie in mijn praktijk passend kan zijn maken we een afspraak voor een verkennende sessie in de praktijk. Daarin maken we een start met onderzoeken in hoeverre je in contact bent met je lichaam en de fysieke- en gevoelssignalen die er zijn, hoe je met deze signalen omgaat en of er een relatie is met de problemen die je ervaart. Zo krijg ik zicht op dit alles en kun jij ervaren hoe ik werk.

Een meer uitgebreide vragenlijst.

In ons telefonisch kennismaking hebben we al een aantal zaken over je aanmelding besproken. Óf vooraf aan de verkennende  sessie óf erna (de keuze is aan jou) vul je een meer uitgebreide vragenlijst in. Deze kun je zelf thuis invullen of samen met mij, in een 2e afspraak. Dat kan in de praktijk of op afstand via beeldbellen.

Korte telefonische afspraak

Een aantal dagen na de verkennende afspraak én als je de vragenlijst ingevuld hebt, hebben we een 15 min. gesprek (op afstand, telefonisch of via beeldbellen) over het wel of niet opstarten van een traject. Soms is daarvoor nog een 2e verkennende afspraak in de praktijk nodig maar dit blijkt vanzelf.

Therapiefase

Vervolg van de verkennende sessie.
Je ontdekt wat het vraagt om het contact met jezelf te verdiepen, leert gevoel toe te laten en serieus te nemen. Zo wordt voor jou veel duidelijker wat er nu precies speelt en ontdek je hoe je daar zelf positief invloed op kunt gaan hebben.

Verdiepende therapie sessies.
Je leert steeds meer in contact te zijn met jezelf, steeds meer gastvrouw of gastheer te zijn voor alles wat aanwezig is in jouw huis. Je leert gevoel toe te laten zonder er mee samen te vallen, zonder het gevoel te zijn. Zo wordt steeds duidelijker wat alles in je lichaam jou te vertellen heeft en hoe je dat kunt combineren met de wijsheid in je hoofd. En ontdek je hoe je steeds meer naar jouw eigen innerlijke wijsheid kunt gaan luisteren en zo de weg uit de stagnering en ín het leven gaan vinden.

Als je dat wilt.
is verdere verdieping van bovenstaande mogelijk. Werken met de rode draad die door je leven heen loopt, met thema’s die telkens weer doorspelen. Maar denk ook aan leren in contact blijven met jezelf terwijl je je verbindt met de ander of aanwezig bent in een ruimte =  jezelf niet verliezen, je verbinden met de aarde en het universum en het waarnemen van je eigen energieveld en dit uitbreiden of juist terug halen naar jezelf.

Evaluaties.
Regelmatig evalueren we meer of minder uitgebreid wat de sessies je tot dan toe gebracht hebben. Dat kun je zelf thuis voorbereiden door het invullen van een evaluatie vragenlijst of dat kunnen we samen in de sessie doen. Aan het einde sluiten we de sessies en je traject af door terug te kijken op waar je stond toen je je traject startte, waar je nu staat, wat je graag meeneemt en wat je achterlaat. We bepalen in overleg hoe we dit precies gaan doen.

Hoe lang een sessie duurt lees je hier

Belangstelling voor een intake?