Sessies in COVID-19 tijd.

Welke haptotherapie sessie’s zijn er mogelijk?


Een haptotherapie beeldbellen sessie.

Deze sessie staat net als een live sessie in de praktijk ingepland voor 50 min en duurt tussen de 45 en 60 minuten. Deze sessie wordt gedeclareerd als haptotherapie en op de normale manier vergoed door je zorgverzekering.

Ik doe deze sessie via Therapieland, dit is een beeldbellen programma voor therapeuten. Het is volledig AVG proof en voldoet aan alle ISO normen waaraan zo’n programma moet voldoen. Je kunt beeldbellen met Therapieland via een app op je telefoon of via de browser van een laptop of computer met webcamera.

Jij zet je telefoon zo neer dat ik je hele lichaam zie als je zit op een stoel, staat en  ligt.  Als je dat liever wilt kun je ook in kleermakerszit zitten of op een meditatiekrukje. Zo kan ik zien wat er gebeurt in je lijf, waar je aandacht is etc. Hoe je dat beste kunt doen heb ik uitgezocht en daarover krijg je meer gerichte aanwijzingen vooraf aan een beeldbellen sessie. Ik heb een extra groot scherm, daardoor kan ik je goed zien. Ik heb een webcamera die kan in- en uitzoomen. Dat maakt dat je me goed en helemaal ziet als ik beweeg door de ruimte. Hierdoor kan ik zonodig ook dingen  uitleggen op het white board of  voordoen zittend op mijn stoel, liggend op de behandelbank of staand. Of kan ik meedoen met wat ik jou vraag te doen zodat we het samen doen. Ik kan je met mijn stem door een aandachtsvorm heen begeleiden. Natuurlijk kan ik je niet aanraken en hebben we geen live contact.

Meer gedetailleerde en praktische informatie over een beeldbellen sessie lees je hier.

Ik geef beeldbellen sessies, buiten-sessies, binnen sessies op 1,5 mtr afstand
én binnen sessies met aanraking.

Een haptotherapie buiten sessie.

Deze sessie staat net als een live sessie in de praktijk ingepland voor 50 min en duurt tussen de 45 en 55 minuten. Deze sessie wordt gedeclareerd als haptotherapie en wordt op de normale manier vergoed door je zorgverzekering.

We vertrekken vanaf de praktijk en werken in Park de Koppel. Voorlopig blijven we op minimaal 1.5 mtr afstand en raak ik je niet aan. Maar dat is iets wat we ook kunnen bespreken samen. Meer informatie over een buitensessie lees je hier.

Een haptotherapie sessie in de praktijk.

Er zijn 2 mogelijkheden:

  1. Een sessie in de praktijk waarbij we de 1,5 mtr afstand grens waarborgen
    Daarbij kun je kiezen voor helemaal niet aangeraakt worden of in buiklig bij je onderbenen en voeten aangeraakt worden.
  2. Een sessie in de praktijk waarbij we de 1,5 mtr afstand grens (deels) loslaten.
    Als ik je aanraak kom ik binnen de 1,5 mtr. Heb je een voorkeur voor deze vorm dan overleg ik óf vooraf aan je afspraak óf aan het begin van de sessie met je of dit werkelijk mogelijk is of dat we toch kiezen voor waarborgen van de 1,5 mtr afstand of een buitensessie.

De gang van zaken rondom behandeling en hygiëne in de praktijk of – als je meer toelichting wilt – het behandel- en hygiëneprotocol van de praktijk lezen.

Bijgewerkt op 15-05-2020