Sessies in COVID-19 tijd.

Welke haptotherapie sessie’s zijn er mogelijk?


Een haptotherapie beeldbellen sessie.

Deze sessie staat net als een live sessie in de praktijk ingepland voor 50 min en duurt tussen de 45 en 60 minuten. Deze sessie wordt gedeclareerd als haptotherapie en op de normale manier vergoed door je zorgverzekering.

Ik doe deze sessie via Therapieland, dit is een beeldbellen programma voor therapeuten. Het is volledig AVG proof en voldoet aan alle ISO normen waaraan zo’n programma moet voldoen. Je kunt beeldbellen met Therapieland via een app op je telefoon of via de browser van een laptop of computer met webcamera.

Meer gedetailleerde en praktische informatie over een beeldbellen sessie lees je hier.

Ik geef beeldbellen sessies, buiten-sessies én binnen sessies met aanraking.

Een haptotherapie buiten sessie.

Deze sessie staat net als een live sessie in de praktijk ingepland voor 50 min en duurt tussen de 45 en 55 minuten. Deze sessie wordt gedeclareerd als haptotherapie en wordt op de normale manier vergoed door je zorgverzekering.

We vertrekken vanaf de praktijk en werken in Park de Koppel. Voorlopig blijven we op minimaal 1.5 mtr afstand en raak ik je niet aan. Maar dat is iets wat we ook kunnen bespreken samen. Meer informatie over een buitensessie lees je hier.

Een haptotherapie sessie in de praktijk.

Er zijn 2 mogelijkheden:

  1. een sessie met aanraking waarbij we 1,5 mtr. afstand loslaten.
  2. een sessie met aanraking waarbij we de 1,5 mtr. afstand waarborgen: je ligt dan in buiklig en ik kan je voeten en benen aanraken en misschien je onderrug.

Een sessie op 1,5 mtr. afstand zonder aanraking geef ik voorlopig niet in de praktijk. Dit wordt automatisch een buitensessie, behalve bij harde regen.

Meer informatie over een sessie in de praktijk met aanraking lees je hier.

De gang van zaken rondom behandeling en hygiëne in de praktijk of – als je meer toelichting wilt – het behandel- en hygiëneprotocol van de praktijk lezen.

Bijgewerkt op 29-05-2020